Festival fayda sağlamıyor

Festival fayda sağlamıyor
Büyükçekmece Esnafı Geçmiş Yılları Mumla Arıyor….

Büyükçekmece Esnafı Geçmiş Yılları Mumla Arıyor….

 

Büyükçekmece esnafları, işlerinin her geçen gün daha kötüye gittiğini, iş yapamaz hale geldiklerini ve 15 sene öncesini mumla aradıklarını belirttiler.

 

Büyükçekmece Atatürk Caddesi’nde bulunan esnaflar her Cumartesi bir esnafın organize ettiği toplu kahvaltıda bir araya geliyor. Hem birlikte kahvaltı etme imkanı bulan esnaflar hem de çarşı durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunarak durum değerlendirmesi yapıyorlar.

Bu Cumartesi çarşı üzerinde iş yeri bulunan mali müşavir Recep Erol’un organize ettiği kahvaltıda buluşan esnaflar ayakta kalmaya çalıştıklarını belirterek, ‘Her geçen gün daha kötüye gidiyoruz bu çarşıdan bankalar gitti ve büyük alışveriş merkezleri çoğaldı bu da bizlerin işlerini iyice öldürdü. Esnaflar trafiğe kapalı olan caddeye kimse alışveriş yapmaya gelmiyor. Park yeri olmadığından alışveriş yapmak isteyenlerde oto park ücreti vermemek için Beylikdüzü veya başka bir semtlere gidiyor. Bu çarşıda ve de Büyükçekmece genelinde işlerin açılması için büyük bir devlet kurumu ve de üniversite gelmesi gerekiyor. Yoksa hepimiz dükkanlarımızı kapatmak durumunda kalacağız.’ dediler.

 

Festival fayda sağlamıyor

 

Esnaflar yetkililerin ise ilçeye ve de çarşıya canlılık kazandırması için bir çabasının olmadığını gördüklerini belirterek, ‘Her yıl festival yapılıyor ama bu festivalin bizlere bir faydası olmuyor. Çünkü festivale gelen konuk ülke insanları para harcamıyor yerli katılımcılar da sadece konserlere geliyor’ dediler.

 Gün geçtikçe sayıları artan Alış veriş merkezleri(AVM) Esnafı zor durumda bırakmakta küçük esnaf bunlarla rekabet edemediği içinde neredeyse iş yapamaz hale geliyorlar. Geçmiş yılları mumla aradıklarını anlatan esnaflar, ‘Eskiden buralarda bu kadar çok AVM yoktu. Bu nedenle müşterilerimizin sayısı fazlaydı. Ancak AVM’lerin açılması ile işlerimiz de sekteye uğradı. Yıllardır bu caddede esnafız hiç bu kadar işlerimiz kötü olmamıştı. Ayrıca Esenyurt, Beylikdüzü ve de Kıraç’ın Büyükçekmece’den ayrılıp gitmeleri ise bizleri hepten zor duruma soktu.’ dediler.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.