12 Bin STK'lı aynı sofrada buluşuyor

12 Bin STK'lı aynı sofrada buluşuyor
Sular Vadisi’nde; Başakşehir Belediyesi'nin desteğiyle verilen Sivil Toplum Kuruluşları İftarlarında, ilçede faaliyet gösteren STK’lar aynı sofrada buluşuyor.
Gölet Kafe'de verilen iftarların ilk yedi gününde 2.700 sivil toplum üyesi vatandaş katıldı. Ramazan ayı boyunca her gün ayrı bir STK için açılacak iftar sofralarına, 12 bin'den fazla vatandaşın katılması bekleniyor.

 Her gün farklı bir STK katılıyor

Bab-ı Alem Derneği üyelerinin katıldığı ilk STK iftar sofraları, Ramazan'ın 7. gününde İYİLİKDER'i ağırladı. 400'den fazla üyenin katıldığı iftar Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başladı. Dernek üyeleri iftarın bereketini aynı sofrada paylaştı.

İftar sonrasında dernek üyelerine seslenen İYİLİKDER Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bahar yaptığı selamlama konuşmasında iftarı düzenleyen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a teşekkür ederek başladı " Belediyemizin STK iftarlarında toplumun tüm kesimini aynı sofrada birleştirdiği için Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal'a çok teşekkür ediyorum"dedi. Başkan Bahar, sözlerini şu şekilde sürdürdü "İYİLİKDER Başakşehir İlçesinden doğan ve yayılan bir hareketdir. İyilik kervanıyla insanlık adına mazlumlara, mağdurlara, yardıma muhtaçlara yardım etmek üzere kuruldu. Yapılan yardımlarımız hem Ulusal hemde Uluslararası düzeydedir. Diğer vicdanları uyandırmak adına, ulaşabildiğiniz herkese bu hareketi duyurmanızı bekliyoruz. Tüm insanlara yardım etmek üzere bir 'İyilik Kervanı' yola çıktı. İlk iyilik hareketimizi Suriyeli kardeşlerimize yaptık. Sizlerin desteğiyle bu kervan yürüyecektir."

Her gün, İlçede faaliyet gösteren farklı bir  Sivil Toplum Kuruluşunun iftar sofralarında Ramzan'ın bereketini paylaştığı organizasyona yoğun ilgi var. Ramazan ayı boyunca devam edecek STK iftarlarına 12 bin'den fazla vatandaşın katılması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.