15 ilde "3'üncü Kulak" operasyonu: 54 gözaltı

15 ilde "3'üncü Kulak" operasyonu: 54 gözaltı
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı yollarla telefon ve ortam dinlemeleri yapan suç örgütüne yönelik 15 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.


Dinleme yapan çetenin 10 kişiden oluştuğu, 44 kişinin sevgililerini, iş arkadaşlarını ve istediği kişileri bu çeteye dinlettiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan 54 kişi Antalya’ya getiriliyor.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 1 yıl önce gelen bir ihbar üzerine çalışma başlattı. Polis, yasa dışı yollarla telefon ve ortam dinlemesi yapan çeteye yönelik ’Üçüncü Kulak’ adını verdiği operasyon için bu sabah düğmeye bastı. Liderliğini E.Ö.’nün yaptığı 10 kişilik çetenin, casus program yardımıyla ücret karşılığı yasa dışı dinleme yaptığı, toplam 44 kişinin, çeteye sevgililerini, iş arkadaşlarını ve istediği kişileri dinlettiği belirlendi. Aralarında emekli bir astsubayın da bulunduğu çetenin her dinleme için 1500 lira ücret aldığı belirtildi. Polisin yasa dışı dinleme yapan çeteyi mahkeme onayı ile dinlediği kaydedildi.

Antalya, Ankara, İstanbul ve İzmir’in bulunduğu 15 ayrı şehirde eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan 54 kişi, Antalya’ya getirilmeye başlandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.