3 aydır kaybolan avukatın sekreteri gözaltına

3 aydır kaybolan avukatın sekreteri gözaltına
İZMİR’in Torbalı İlçesi'nde yaklaşık 3 ay önce otomobiliyle evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan avukat Mümtaz Baytekin’in kaybolmasıyla ilgili, aralarında eski sekreteri C.Y., ve eşi E.Y.’nin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı
10 yıllık avukat olan evli ve 2 çocuk babası Mümtaz Baytekin, geçen 6 Kasım’da Tepeköy Mahallesi’ndeki evinden 35 TMV 76 plakalı otomobiliyle ayrıdıktan sonra bir daha haber alınamadı. Baytekin’e ulaşamayan ailesinin ihbarı üzerine, polis özel ekip oluşturarak çalışma başlattı.

Cep telefonu sinyalleri de incelenen Mümtaz Baytekin’in en son Uşak’taki Medical Park’ın bulunduğu bölgeye gittiği belirlendi. Cep telefonundan en son sinyalin ise Kula’dan geldiği saptandı. Bu arada avukatın aracının Uşak'a gidip gelirken iki kez Salihli ilçesinde MOBESE'ye kaydedildiği de belirlendi.

Mümtaz Baytekin’in, kaybolmasının ardından ailesine hiç bir telefonun gelmemesi, kredi kartlarından harcama yapılmaması, banka hesaplarında oynama olmaması, kendisinden hiçbir iz bulunaması öldürülmüş olabileceği ihtimali de güçlendirdi. Çalışmalarını bu ihtimale ağırlık vererek yapan polisin, Baytekin’in baktığı önemli davaları da tek tek incelediği buralardan bir sonuca ulaşmaya çalıştığı öğrenildi.

Mümtaz Baytekin’in kaybolmasıyla ilgili bir çok kişinin ifadisine başvuran Cinayet Büro Amirliği ekipleri, son olarak da eski sekreteri C.Y. ile eşi E.Y.’nin de aralarında bulunduğu 4 kişiyi, Uşak’ta gözaltına aldı. C.Y.’nin daha önce Torbalı’da bir süre Baytekin’in sekreterliğini yaptıdığı ardından da Uşak’a taşındığı tespit edildi. İki şüphlinin sorgusunun devam ettiği olayla ilgilerinin bulunup bulunmadığının ifadelerine göre açıklık kazanabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.