AİDAT VURGUNUNA SAVCILIK EL KOYDU!

AİDAT VURGUNUNA SAVCILIK EL KOYDU!
İstanbul'da sahte evrak ve hileli yollarla taşıma ruhsatlı silah alan şebekeyi çökerten, savcı Mustafa Kemal Gül, "aidat vurgunu" operasyonunda, düğmeye bastı.
AİDAT VURGUNUNA SAVCILIK EL KOYDU!
 
 
İstanbul'da sahte evrak ve hileli yollarla taşıma ruhsatlı silah alan şebekeyi çökerten, savcı Mustafa Kemal Gül, "aidat vurgunu" operasyonunda, düğmeye bastı.
 
TRİLYONLUK VURGUN!
Sahte silah ruhsatı çetesinden 40 kişiyi tutuklatan savcı Gül, şimdi "trilyonluk aidat vurgununu" geniş çaplı sorguluyor. Daha evvel site olarak kurulan Alkent 2000 aynı adla 3 Haziran 2001 de seçimle mahalle oldu. Çamlıca ve 7 Tepe bulvarı yolları ile diğer cadde sokakları B.Çekmece Encümen kararıyla 10.08.1993 de 747 sayıyla kamuya terk edildi.
HUKUKSUZLUĞA SON!
Buna rağmen mahallenin girişlerinde ki, zaten kanuni olmayan bariyerler ve özel güvenlik 2009 senesine kadar kaldırılmadı. Mahalleye site havası veren kendilerini mahalle olduktan sonra feshetmeyen sözde site yönetimi, 7 Tepe bulvarında oturanlardan ayda 550 lira. Senede yaklaşık 7 bin lira, Çamlıca Bulvarında bağımsız villalarda oturanlardan, ayda bin 250 lira, senede 17 bin lira civarında hukuk dışı, gereksiz ve şahsi harcamalar için para toplanmaya devam etti.
 
ÖNCE 7 TEPE, SONRA ÇAMLICA YÖNETİMİ KURULDU.
 
Alarko'nun yaptığı ve yaşayanlara devredip gittiği Alkent 2000 de uzun süre Alarko adı ön plandaydı. Önce 7 Tepe sitesi yönetimi 2 tarafa da hizmet verirken, 2001 de Çamlıca sitesini kuranlar, Çamlıca bulvarında oturanlara, "artık bize aidat vereceksiniz" dediler.
Böylece 2. site yönetimi kuruldu. Kamu hizmetlerini ücretsiz almak, gereksiz harcamalardan kurtulmak için mahalle olan insanlar, bir türlü site yönetimi baskısından kurtulamadılar. Çöpünü Belediye'nin topladığı ( toplamak zorunda olduğu) asayişini polisin sağladığı, sokak aydınlatmalarını Bedaş'ın ücretsiz yapması gereken Alkent de halen ev başı ayda bin 250- 1500 lira arasında, senede 16-17 bin lira aidat adı altında para toplanıyor.
 
Bu kanunsuz harcamalara ve paralara ortak olmayanlar, icra ve hukuk davalarıyla tehdit ediliyor, borçlu gibi gösterilip baskı altına alınıyor. Bu durumu savcılığa suç duyurusuyla şikayet eden, 2003 den beri mahallede oturan Dursun Boran 42 kişilik Çamlıca Sitesi yönetiminden şikayetçi oldu. Bütün aidat vurgununa dair, bilgi, fotoğraflar, basında çıkan haberler ve belgeleri savcıya verdi.
 
Dilekçesinde Anayasa'nın 10. maddesi ile TCK nın pek çok maddesinin ihlal edildiğini, yazan Boran olayın, konudan uzman Mali Polis tarafından soruşturulmasını talep etti. Böylece Alkent deki aidat vurgunu operasyonu başladı. 2 hafta sonrada soruşturmayı yürüten savcı M.Kemal Gül, Mali Polise Alkent'i basma emri verdi. Çamlıca yönetimi binasını basan mali polis dedektifleri, çok sayıda mali iş ve işlemlerle ilgili evraklara, karar defterlerine, bilgisayar kayıtlarına el koydu, bazılarından kopyalar aldı. Mali Şubeye götürdü.
Aidat Vurgunu operasyonunu derinleştiren savcı şimdi pek çok yolsuzluğu ortaya çıkarıp, 42 şüphelinin ifadesini alacak. Soruşturma sırasında yeni gözaltılar olabilir. Hukuk çevreleri, bu operasyona dolaylı tesir etmek, sekteye uğratmaya kalkanlar, aracılar içinde suçlulara yardım ve yataklıktan, adil yargılamayı etkilemekten işlem yapılacağını açıkladılar.
 
YARGITAY 3. HUKUK DAİRESİ KARARINDA "KMK OLMAZ" DEDİ.
 
" Birden çok parselde kurulu sitede, toplu yapı uygulamasına da geçilmemiş olduğundan Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz. İhtilafın çözümü genel hükümlere tabidir. "
 
Bu şu demek:Alkent 2000 de Kat Mülkiyeti Kanunu uygulanamaz. KMK uygulanamadığı için de, bir yönetici tayini, yönetim, işletme projesi, aidat, avans toplanamaz.
Kat Mülkiyeti (KM ) uygulanamadığını için (Yöneticilik Müessesesini sadece KM düzenlemektedir) BİR YÖNETİM DE OLAMAZ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.