Akgün: Ayrımcılık bize yakışmaz

Akgün: Ayrımcılık bize yakışmaz
Samsun Avutlular Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yemeğine katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye'de ayrımcılığa yer olmadığını belirterek; "İnsanları insan olduğu için sevmeliyiz. Ayrımcılık bize yakışmaz" dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Samsun Avutlulular Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlemiş olduğu kaynaşma yemeğine katıldı. Tepecik Nejat Uygur Kültür ve Sanat Merkez’inde gerçekleşen yemekte Dernek Başkanı Hüseyin Arat, Başkan Akgün’e desteğinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

 Arat: Akgün her zaman yanımızda

 Derneklerine  vermiş olduğu desteklerden dolayı Başkan Akgün’e teşekkür eden Arat, “Belediye Başkanımız Başkan Akgün her zaman yanımızda oldu. Derneğimize sunduğu imkanlarla her zaman yanımızda olduğunu bize hissettirdi. Çalışmasıyla, duruşuyla, halka olan yakınlığıyla her zaman farklı olmayı başardı. Bu güne kadar kimsenin yapmadığını yapıyor bizlere. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.



 
"Kültürünüzü yaşatın"

 Türkiye'de ayrımcılığa yer olmadığını ve herkesin kardeşçe yaşayabildiği bir ülke olması gerektiğinin altını çizen Başkan Akgün, “Biz insanları insan olduğu için sevmeliyiz. Ayrımcılık yapmak bize yakışmaz” dedi.

Başkan Akgün, kültürünü ve geleneklerini yaşatmak isteyen herkese saygı duyduğunu belirterek şunları söyledi: “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada ilçemizde bulunan tüm derneklerimizin yanında olmaya devam edeceğim. Yeter ki derneklerimiz kültürlerini en iyi şekilde yaşatsın, hiçbir şekilde siyasete karıştırmasın. Bu tür derneklerin amacı kültürlerini en iyi şekilde yaşatmak ve yeni nesillere taşımaktır. Kültürlerini unutturmamaktır. Bu konuda biz de size yardımcı olmaya hazırız."

 "Özgürce ibadet imkanı sağlayacağız"

 Büyükçekmece'de yapımı süren cemevi konusuna da değinen Başkan Akgün, “Kardeşliğin, dostluğun ve sevginin çok yoğun yaşandığı ilçemizde bütün inançlara saygı duyuyoruz. Büyükçekmece’de bir cemevi eksiğimiz vardı. Bu eksikliği gidermenin mutluluğunu yaşıyorum. Amacımız, ilçemizde ve çevre ilçelerde ikamet eden Alevi vatandaşlarımıza özgürce ibadet etme imkanını sağlamaktır” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.