Beylikdüzü Meclisi'nde ‘turuncu oturum’

Beylikdüzü Meclisi'nde ‘turuncu oturum’
Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, Başkanlığı’ndaki toplantının gündem maddeleri ele alındı.
 Beylikdüzü Belediye Meclisi yılın son meclis toplantısında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün ‘Kadına şiddete dur’ sloganlı ‘Dünyayı Turuncuya Boyayalım’ etkinlikleri nedeniyle masalara turuncu atkı ve rozet bırakıldı, katılımcılara çiçek verildi.


Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, Başkanlığı’ndaki toplantının gündem maddeleri ele alındı. Başkan Vekili Şatır, Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık 1934 tarihi nedeniyle o günün ‘Dünya Kadın Hakları Günü’ olarak kutlandığını hatırlattı.

Şatır, 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında kadın ve kız çocuklarına gösterilen şiddetin son bulmasına dikkat çekmek amacıyla farkındalık yaratılmaya çalışıldığını, Birleşmiş Milletler’in öncülük ettiği ‘Dünyayı Turuncuya Boyayalım’ etkinliğine destek verildiğini söyledi.

Belediye Meclisi üyeleri ve katılımcılara rozet ve turuncu atkılar dağıtıldı. Kadın ve erkek eşitliğinin sadece sözde değil uygulamada görmek istediklerini belirten Şatır, sosyal ve siyasi tüm adımlarda kadınlara öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti.

“ŞİDDET GÖREN KADINA EŞİNİN ÜCRETİNİN YARISI”

Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkan Vekili Ömer Şatır, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile ilçe Kent Konseyi’nin çalışma yürüttüğünü anlattı. Ayrıca Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşinden şiddet gören kadına, eşinin maaşının yarısının verilmesi maddesini Disk Genel İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi’ne eklettiğini de hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.