Bilgi Evleri’nde yerli malı haftası kutlandı

Bilgi Evleri’nde yerli malı haftası kutlandı
Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri, ‘Yerli Malı Haftası’nı kutladı. Türkiye’de tüm okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan ‘Yerli Malı Haftası’, Küçükçekmece’deki 6 Bilgi Evi’nde çeşitli etkinlerle kutlandı.
Fatih, Taştepe, Cennet, Sefaköy, İnönü ve Halkalı Bilgi Evleri 'Yerli Malı Yurdun Malı Herkes Onu Kullanmalı' sloganıyla kutlama programları hazırladılar. Her birimin kendi içinde düzenlediği programlarda öğrencilere, tutumlu olmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatıldı.
YERLİ MALININ ÖNEMİNİ ANLATTILAR
3 gün boyunca 6 farklı kutlama töreni düzenleyen Bilgi Evleri öğrencileri, velilerin de katıldığı programlarda, evden getirdikleri yiyecek ve içecekleri arkadaşlarıyla paylaştı. Programlarda yerli malı kullanmanın önemini anlatan şiir ve skeçler de sunan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte gönüllerince eğlendiler. Programlarda öğrencilere Yerli Malı Haftası’nın anlamıyla ilgili konuşmalar yapan öğretmenler, yerli malı kullanmanın hem sağlık hem de ekonomik açıdan önemine dikkat çeken mesajlar verdiler. Öğrenciler ise, yerli malı kullanmaya daha çok dikkat edeceklerine ve yabancı malları tercih etmeyeceklerine dair söz verdiler.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.