Çatalca’da dereler taştı!

Çatalca’da dereler taştı!
Çatalca geçtiğimiz gece yarısı başlayan yağmura teslim olurken, dün sabah saatlerinde hızlanan yağış sebebi ile dereler taştı ve tarlalarda su taşkınlarına sebep oldu.

Kuvvetli lodos ile birlikte Çatalca’nın bir çok mahallesinde elektrik kesintileri yaşanırken, yetkililer, direk devrilmeleri ve enerji kablolarının kopması sebebi ile bazı mahallelerde uzun süreli elektrik kesintileri olduğunu bildirdi.

 

Bir sonrasında ise Çatalca’yı bu sefer kuvvetli yağmur yağışı vurdu. Bölgede bir çok sera ve tarla derelerin taşması sebebi ile sular altında kalırken, Karasu Deresinin taşması sonrası Eski Su Deposu bölgesinde bulunan köprü Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın talimatı ile kapatıldı. Denizli Mahallesi, Karacaköy Mahallesi, Gökçeali Mahallesinin bazı bölgeleri su taşkınlarından etkilenen yerler oldu.

 

Yağış sonrasında her şey normale dönerken Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara “ Belli başlı bölgelerde bu taşkınlar yaşandı. Yoğun bir yağış oldu ama bugün akşam saatlerinde yağış duracak. Yine de belediye olarak vatandaşlarımızın can güvenliği için önlemler alıyoruz. Belediye Başkan Yardımcısı arkadaşlarımız sahada ve gerekli önlemler için çalışıyorlar” dedi.

Gökçeali köprüsünün altından geçen Islah çalışmaları yapılan Karasu Deresi’de taşarken, derenin hemen yanı başına kurulan İSKİ Arıtma Tesisi de taşkından nasibini aldı. 

KAYNAK: GAZETE İSTANBUL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.