Cemevine yapılan saldırıya kınama...

Cemevine yapılan saldırıya kınama...
Cemevi'ne yapılan taşlı saldırı, sivil toplum örgütleri kınandı
Başakşehir Şahintepe bulunan Veli Baba Kültür ve Cemevi'ne yapılan taşlı saldırı, sivil toplum örgütlerinin yaptığı basın açıklamasıyla kınandı. Cemevinde yapılan basın açıklamasında sağduyu ve kardeşlik vurgusu yapıldı. Saldırı sonrası zarar gören cemevinin camlarının değiştirildiği gözlendi.

Cemevinde Doğu-Güneydoğu Dernekler Platformu (DGP), Dersim Dernekler Federasyonu (DEDEF) ve Şahintepe Platformu üyelerinin ortak düzenlediği basın toplantısında kardeşlik ve sağduyu çağrısı yapıldı. Yaşanan üzücü olayların kirli eller tarafından gerçekleştirildiğini ve toplumun ayrıştırılmaya çalışıldığını belirten DEDEF Başkan Yardımcısı Emre Saltık, “ Velibaba Cemevine çirkin bir saldırı yapılmıştır ve biz bunu kınıyoruz. Türkiye'de son dönemlerde yaşanan gelişmeler, barış ve bir arada yaşama koşullarını artırmaya yönelik çabalar Sivil Toplum Örgütleri ve Demokrasi güçleri tarafından sürdürülürken, böyle provokatör saldırılara yabancı olmadığımızı belirmek istiyoruz. 12 Eylül öncesi Çorum, Sivas Kahramanmaraş ve 12 Eylül sonrası Madımak oteli ve Gazi olayları aynı kişilerin tezgahıdır. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz" dedi.

26 Aralık Pazar gecesi yüzleri maskeli bir grup, Başakşehir'de bulunan Cemevi'nin camlarını taşlamış ve olay yerinden uzaklaşmıştı. Olayla ilgili polisin geniş çaplı soruşturması devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.