CHP’li Afacan, Başkan Topbaş’a sordu,“İtfaiye raporu on ay sonra neden değiştirildi?”

CHP’li Afacan, Başkan Topbaş’a sordu,“İtfaiye raporu on ay sonra neden değiştirildi?”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis toplantılarının 2011 yılı Şubat ayı birleşimlerinin son oturumunda CHP İBB ve Eyüp Meclis Üyesi Hasan Fazıl Afacan hazırladığı yazılı soru önergesi ile İBB Başkanı Kadir Topbaş’a, sorular yöneltti.
CHP’li Afacan, Başkan Topbaş’a sordu,“İtfaiye raporu on ay sonra neden değiştirildi?”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis toplantılarının 2011 yılı Şubat ayı birleşimlerinin son oturumunda CHP İBB ve Eyüp Meclis Üyesi Hasan Fazıl Afacan hazırladığı yazılı soru önergesi ile İBB Başkanı Kadir Topbaş’a, “Eyüp Kemerburgaz’da bulunan tehlikeli kimyasal atık bertaraf tesisi Ekolojik Enerji fabrikasında çıkan yangın ile ilgili verilen raporun 10 ay sonra değiştirildiğini, bunun nedenlerini, bu sorumsuzluk ve ihmali gerçekleştirenler hakkında adli ve idari işlemlerin yapılıp yapılmayacağını?  “İBB, arazi veya arsaları hangi bedellerle aldı? Hangi bedellerle, hangi şirketlere sattı? Bu alış ve satışlar da İstanbul halkı kaybetti mi? Kazandı mı?” “İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Hamidiye Suları A.Ş 19/Mart/2009 tarihi itibari ile hangi su fabrikalarından hangi bedelle ne miktar su alınmıştır?” “İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İSPARK kendisine ait olan tüm park yerlerini kendisimi işletmektedir? Varsa, İSPARK A.Ş kendisine ait olan bir kısım park yerlerini hangi şahıs veya kurumlara hangi fiyatlarla ve sürelerle kiraya vermiştir?” Sorularını sordu.
“Kimyasal atık deposunda bulunan varillerin bir kısmının gömülmüş olduğu ve duman çıktığı” raporu 10 ay sonra neden değiştirildi?
CHP İBB Meclis Üyesi Hasan Fazıl Afacan hazırladığı ve CHP İBB meclis Üyeleri; Şefik Ok, Hürşehit Gürsoy, Timur Göksoy, Mutlu Koyunoğlu ve İlhan Köseoğlu imzaları ile oy birliği ile başkanlık makamına havale edilen soru önergelerinde şunlara değinildi;
“Hasdal Kemerburgaz yolu altıncı kilometresinde bulunan tehlikeli kimyasal atık bertaraf tesisi Ekolojik Enerji LTD. ŞTİ. de 10.09.2008 ve 11.09.2008 tarihlerinde çıkan yangınlarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrupa Yakası İtfaiye Müdürlüğü 11.09.2008 ve 14.09.2008 tarihli yangın raporlarında ki, “Kimyasal atık deposunda bulunan varillerin bir kısmının gömülmüş olduğu ve duman çıktığı” şeklindeki raporları 10 ay sonra 09.07.2009 tarihinde ek raporla değiştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İtfaiye Daire Başkanlığı Avrupa Yakası İtfaiye Müdürlüğü’nün sorumluluk ve ihmalleri var mıdır? Varsa kimlerdir? Bu kişiler hakkında ne gibi adli ve idari işlemler yapılmıştır? 10 ay sonra ek raporla değiştirilen itfaiye raporlarından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın bilgisi var mıdır?”
İBB, arazi veya arsaları hangi bedellerle aldı? Hangi bedellerle, hangi şirketlere sattı? Bu alış ve satışlar da İstanbul halkı kaybetti mi? Kazandı mı? Bu arazi ve arsalar hangi amaçla kullanılmaktadır?
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketler veya İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki olan şirketler 29/Mart/2009 tarihi itibari ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinden hangi miktardaki, nerelerdeki arazi veya arsaları hangi bedellerle almışlardır? Satılmışlarsa hangi bedellerle satılmışlardır? Ayrıca bu arsa ve araziler satın alınan şirketler tarafından hangi amaçla kullanılmış veya kullanılmaktadır?” Önergelerimizin yazılı olarak cevaplanmak üzere başkanlık makamına havalesini arz ederiz. Saygılarımızla”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.