“Chuck Norris” sonsuzluğa uğurlandı

“Chuck Norris” sonsuzluğa uğurlandı
Yeşilçam’ın usta isimlerinden “Chuck Norris” lakaplı Cüneyt Arkın’ın karate hocası olan oyuncu Osman Betin hayatını kaybetti. Betin’in cenazesi Büyükçekmece Kuba Cami'den kaldırılarak Hadımköy İkizler Mezarlığı'na defnedildi

Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın'ın karete hocası yönetmen Osman Betin hayatını kaybetti. Yeşilçam'da dövüş sanatları denince akıllara gelen ilk isimlerden olan "Chuck Norris" lakaplı, Betin'in geçen ay hastaneye kaldırıldığı ve taburcu olduğu ancak ortaya çıkan komplikasyon sonucu yoğun bakıma kaldırıldığı ve burada hayatını kaybettiği öğrenildi.

Gözyaşlarıyla gitti

Büyükçekmece'de yaşayan Betin'in cenazesine eşi, çocukları akraba ve yakınları yanı sıra spor camiasından bir çok arkadaşları katıldı. Sanat ve spor camiasının ünlü ismi Betin Büyükçekmece Kuba Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Hadımköy İkizler Mezarlığı'nda defnedildi. Gözyaşları eşliğinde toprağa verilen sanatçının eşi Filiz Betin'i ve çocuklarını akraba ve dostları teskin etmekte zorluk çekti.

Sporcunun kaderi

Betin'in arkadaşlarından Cengiz Tuncel "Osman Betin spor camiasından arkadaşımızdı. Allah rahmet eylesin. Burada gördüğünüz gibi camiadan çok az kişi var. Bu sporcuların kaderidir. İyi günümüzde kötü günümüzde bir arada olamıyoruz. Onun burukluğu var, bunun dışında camianın başı sağ olsun. Sabırlar diliyorum" şeklinde duygularını dile getirdi.

38 senelik arkadaşımdı

Sanatçının yakın arkadaşı Sami Akın ise duygularını gazetemize "Benim 38 senelik arkadaşımdı. Benim için çok zor ve acı bir gün. Bir haftadır zaten beraber geçti gecemiz, günümüz. Dua etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok" şeklinde anlattı.

Osman Betin Kimdir

23 Aralık 1959'da Adana'da doğan Osman Betin, Hızlı Takip, Minyeli Abdullah 2, Jaguar, Deli Fişek, Çöl gibi çok sayıda filmde rol aldı. Sinemaya başlangıcı ise, Cüneyt Arkın'la yaptığı ilk kavga sahnesiyle oldu. Arkın'la 30 yılı aşkın sürede 35 film çeken Betin'i, seslendirmiş kişilerden birisi de Mehmet Ali Erbil'di.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.