Cumartesi Anneleri Dolmabahçe'de

Cumartesi Anneleri Dolmabahçe'de
Erdoğan İstanbul'da, daha önce 'Ne iş yaptıklarını bilmiyorum, birileri tarafından kullanılıyor' dediği Cumartesi Anneleri'ni kabul etti. Görüşmeye gelen anneler arasında 12 Eylül'den beri kayıp olan Cemil Kırbayır'ın 103 yaşındaki annesi Berfo Kırbayır d

Aylardan bu yana toplumun çeşitli kesimlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Erdoğan dün de yıllardan bu yana kayıp çocuklarını, eşlerini, kardeşlerini bulmak için 302 haftadır her cumartesi Galatasaray'da eylem yapan Cumartesi Anneleri diye anılan grubun temsilcilerini kabul etti.

FAİLİ MEÇHULLER
İstanbul Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Erdoğan'la görüşen heyetin sözcüsü İHD İstanbul Şube Başkanı Abdülbaki Boğa, toplantıya kendisinin, İHD Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon üyesi Sebla Arcan ve kayıplarını arayan 12 kişinin katıldığını söyledi. Erdoğan'a taleplerini bir dosya şeklinde sunacaklarını belirten Boğa, 'Cumartesi Anneleri''nin sembol bir oluşum olduğunu, sadece İstanbul'da değil, Batman'da, Diyarbakır'da, İzmir'de ülkenin birçok yerinde 16 yıldır cumartesileri oturma eylemi yapıldığı için Arjantin ve Şili örneği, bu ismin verildiğini belirtti. Boğa, Türkiye'de kayıp ve faili meçhul cinayetlerin sayısının 17 bin 500 olduğunu öne sürdü. Başbakan Erdoğan'ın kabulüne Abdülbaki Boğa ve Sebla Arcan eşliğinde yaklaşık 30 yıldır kayıp Cemil Kırbayır'ın annesi 103 yaşındaki Berfo Kırbayır, Hayrettin Eren'in yakını Elmas Eren, Kasım Alpsoy'un yakını Erdoğan Alpsoy, Fehmi Tosun'un yakını Hanım Tosun, Abdurrahman Coşkun'un yakını Hediye Coşkun, Rıdvan Karakoç'un yakını Hasan Karakoç, Hasan Ocak'ın yakını Hüseyin Ocak, Hüseyin Taşkaya'nın yakını Serpil Taşkaya, İsmail Şahin'in yakını Kiraz Şahin, Nurettin Yedigöl'ün yakını Zeycan Yedigöl, Tolga Ceylan'ın yakını Kadriye Ceylan ve Murat Yıldız'ın yakını Hanife Yıldız katıldı. Erdoğan temmuzda STK kadın temsilcileriyle yaptığı demokratik açılım toplantısında Cumartesi Anneleri için birileri tarafından kullanılıyor yorumu yapmıştı. Toplantının açılış konuşmasında Arjantin'de faşist cunta döneminde mücadele veren Mayıs Anneleri'ni örnek gösteren Erdoğan, Cumartesi Anneleri için 'Ne iş yaptıklarını bilmiyorum, Cumartesi Anneleri birileri tarafından kullanılıyor' demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.