Hizbullah'ın lideri Hacı İnan gözaltında

Hizbullah'ın lideri Hacı İnan gözaltında
4 Ocak'ta tahliye edilen Hizbullah'ın liderlerinden Hacı İnan, oğlu ve 3 kişi daha gözaltına alındı.

Uzun tutukluluk süreleri nedeniyle Hizbullahçılar davullu-halaylı tahliye edildi. Tartışmalar sürerken 186 kişiyi öldürmekle suçlanan Hizbullah liderlerinin Türkiye'den firar ettiği ortaya çıktı. Polis evlerini bastı ancak kimseye ulaşamadı. Örgütün askeri kanat sorumlusu Hacı İnan ise diğerlerinin aksine her pazartesi günü Sultangazi Polis Merkezi'ne gidip imza verdi.

 İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, CMK'nın 102. maddesi kapsamında tahliyelerine karar verilen ve yurt dışına çıkış yasağı konulan 8 sanık arasında bulunan Hizbullah terör örgütünün sözde askeri kanat sorumlusu Hacı İnan bu sabah İstanbul'da gözaltına alındı.

10 cesetten ömür boyu

Hizbullah’ın beyin takımında yer aldığı ve ‘gölge lider’ olduğu belirtilen ‘binbir surat’ Hacı İnan’ın, örgütün sözde İstanbul sorumlusu İlyas Kutulman ve 10 kişinin cesedinin çıkarıldığı Üsküdar’daki evin kiracısı Cevat Işıklı’nın da aralarında yer aldığı 10 sanığın, “Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak” suçundan ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor. İddianamelerde, diğer 16 sanığın da “Yasadışı örgüt üyesi olmak” ve “Yasadışı örgüt üyelerine yardım ve yataklık etmek” suçlarından 4.5 ile 22.5 yıl arasında çeşitli ağır hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.