Hızlı Geçiş Sistemi Bakiye Yükleme Hgs Sorgulama

Hızlı Geçiş Sistemi Bakiye Yükleme Hgs Sorgulama
Hgs (hızlı geçiş sistemi) ücretli olan otoyol ve köprülerin akıllı çipli etiket sayesinde geçiş ücretini ödeme sistemidir.


Hgs (hızlı geçiş sistemi) ücretli olan otoyol ve köprülerin akıllı çipli etiket sayesinde geçiş ücretini ödeme sistemidir. Bu sistem ülkemizde 2013 yılında aktif hale geldi. Peki hgs’den önce ücretli otoyol ve köprü geçişleri sırasında araçlar nasıl ödeme yapmaktaydı ?

Hızlı geçiş sisteminden önce vatandaş ücretli köprü ve otoyollardan geçiş yapmak istediği zaman,  aracını durdurması gerekiyordu. Geçiş gişelerinde gişe memurları duruyordu. Araç sahipleri ücreti onlara ödüyordu. Geçiş bu şekilde oluyordu. bu da tahmin edersiniz ki çok uzun bir zaman sürüyordu ve trafikte de sıkışıklık yaşanıyordu ve bu da kargaşaya sebep oluyordu. bu yüzden yıllarca bu soruna çözümler arandı. Hızlı geçiş sistemi sayesinde araçlar artık duraksamadan gişelerden geçmektedir.

Hızlı geçiş sistemi artık zorunludur. Ve kullanmayan araçlara cezalar verilmektedir. Anlaşmalı banka ve ptt den temin edebilirsiniz. Kullanımı ise oldukça basittir. Sadece almış olduğunuz etiketi aracın ön camına yapıştırmanız yeterli olacaktır. Bakiye yükleme işlemini de Hgs Geçiş İhlali Sorgulama yazarak internetten halledebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum