Hünkar Kasrı yandı

Hünkar Kasrı yandı
Tarihi Bayezid Camii'nin Hünkar Kasrı'nda yangın çıktı. İtfaiye, elektrik kontağından çıktığı sanılan yangını, camiye sıçramadan söndürdü ancak alevler 400 yıllık binayı büyük hasara uğrattı

Haydarpaşa Garı ve Kılıç Ali Paşa Camii'nden sonra Beyazıt Camii'ndeki Hünkar Kasrı'nda da yangın çıktı. Dün sabah, saat 10.30 sıralarında, elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın kısa sürede iki katlı ahşap yapının tamamını sardı. Fatih itfaiyesinin yaklaşık bir saat süren çabası sonucu alevler kontrol altına alındı. Ancak tarihi bina büyük zarar gördü.  Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bayezid Camii'nin ve Hünkar Mahfili'nin zarar görmediğini belirtti.

'RESTORASYON PROJESİ ONAYLI'
İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci  eski eserlerin restorasyonuyla ilgili yapılan çalışmaların öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Beyazıt Camii'nin özellikle kubbe kısımlarında 1999 Marmara depreminde çatlaklar olduğunu belirten Özekinci, 'Caminin tüm  restorasyon projeleri kurul tarafından onaylandı. 2011 yılı yatırım programında görüşülmek üzere genel müdürlüğe sunuldu' dedi.

PADİŞAH HALKI DİNLİYORDU
Padişahlar Cuma namazlarını camilerin Hünkar Mahfili'nde kıldıktan sonra dinlenmek ve halkın sorunlarını dinlemek için hünkar kasırlarına geçiyordu. 2. Bayezid tarafından 1501 yılında inşasına başlanan cami 5 yılda tamamlandı.

Bakan Günay uyardı
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, restorasyon çalışmaları süren yapıyla ilgili 'Çalışanların ve müştemilatı kullananların galiba biraz daha dikkatli olması ihtiyacı gün geçtikçe artıyor' dedi.

POLİS HABERCİLERİ TARTAKLADI
Yangını görüntülemek isteyen gazetecilerle polis arasında arbede çıktı. Polis gazetecileri tartaklayarak olay yerinden uzaklaştırmak istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.