İç ve doğu kesimlerde kar yağışı etkili olacak

İç ve doğu kesimlerde kar yağışı etkili olacak
Yağışlar; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yüksekleri ile Bolu, Düzce, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Trabzon, Rize, Artvin, Kırıklareli, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar; yağmur, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin yüksekleri ile Bolu, Düzce, Eskişehir ve Ankara çevrelerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde yurdumuzun iç ve doğu kesimlerinde yer yer sisle birlikte, buzlanma ve don olayı görülecek. Hava sıcaklığı, İç ve Batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.
 

Buzlanma, don olayı ve sis uyarısı

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ayrıca, Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.