"İçki satmayacağım" taahhüdüne açıklama

"İçki satmayacağım" taahhüdüne açıklama
Esenyurt Belediyesi, "İçki satmayacağım" taahhüdü ile ilgili açıklama yaptı. açıklamada "Haberde bahsi geçen büfe gündelik olarak gazete,meşrubat,bisküvi ve buna benzer kapalı,ambalajlı gıda satışı yapmak için ruhsat verildiği halde işletme sahipleri işye
Belediyeden yapılan açıklama şöyle:

"ESENYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI AÇIKLAMASIDIR
 
 
13 Ocak 2011 tarihli ulusal yayın yapan bir gazete haberinde konu edilen,büfe ve buna benzer yerler’de ruhsatlandırma problemi bulunmaktadır.Haberde bahsi geçen büfe gündelik olarak gazete,meşrubat,bisküvi ve buna benzer kapalı,ambalajlı gıda satışı yapmak için ruhsat verildiği halde işletme sahipleri işyeri açma ve çalıştırma yönetmeliğini ihlal eden faaliyetlerde bulunmuşlardır.
 
Bu ve buna benzer büfeler, bir kaç kez kapatılarak ve yapılan uyarılara rağmen yasal olmayan faaliyetlere devam etmektedirler.Esenyurt’ta faaliyet gösteren bazı büfeler işletme alanlarının dışına çıkarak eklentiler ile kaldırımları işgal ederek bulundukları yeri adeta içkili lokanta haline getirerek çevre sakinlerine rahatsızlık vermektedirler.
 
Haberde adı geçen büfe birkaç kez kapatılmış, yeniden işyerini açma ruhsatı istendiğinde kuruma karşı yasal olan kuralları ihlal etmeyeceklerine dair güven oluşturmak amacı ile yazılı taahütlerde bulunmuşlardır.
 
Esenyurt Belediyesi olarak 2010 yılı içerisinde toplam 47 adet işyerine içki satış ruhsatı verilmiştir.Bu işyerlerinin 8 tanesi restaurant, 39 tanesi ise büfe-tekel bayii olarak açılmıştır.  
 
İçkili mekan açma konusunda, mevcut kuralları karşılamak kaydı ile isteyen her vatandaşa içkili restaurant ve eğlence yeri açma ruhsatı vermekteyiz.Bütün Belediyelerde olduğu gibi bizde Esenyurt Belediye’si olarak yasalara karşı saygı göstermek zorundayız.Kurum olarak yasalar çerçevesinde iş ve işlem yapmaktayız.Kurallara uymayan yada uymamakta ısrar eden kötü niyetli kişiler aleyhine yasal olan tutum ve davranışlarımız aynı şekilde devam edecektir.
 
Konu’nun haberde geçtiği gibi değil Esenyurt halkının, modern bir kentte yaşama olgusu için uygulanan kurallar dahilindeki çalışmalardır.
 
 
 
Av.Emin BATMAZOĞLU
Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı"
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.