İçme suyu dolu damacanalar ne kadar temiz?

İçme suyu dolu damacanalar ne kadar temiz?
CHP İl Genel Meclis Üyesi Gökhan Gümüşdağ yerinde incelediği içme suyu dolum tesisinde içme suyu doldurulan damacanaların sıcak su ile değil, soğuk su ile yıkandığını, damacanaların daha dolum yapılmadan mikrop yuvası haline geldiğine şahit oldu.

CHP İl Genel Meclis Üyesi Gökhan Gümüşdağ yerinde incelediği içme suyu dolum tesisinde içme suyu doldurulan damacanaların sıcak su ile değil, soğuk su ile yıkandığını, damacanaların daha dolum yapılmadan mikrop yuvası haline geldiğine şahit oldu. Gümüşdağ, tesislerinin ruhsat verilerek kalınmamasını, sıklıkla denetlenmesini, defalarca dolum yapılan ve yeterince yıkanmayan, temizlenmeyen damacanalar mikrop yuvası haline geldiğine dikkat çekerek İstanbul İl Genel Meclisine yazılı önerge sundu.

İçme suyu dolu damacanalar ne kadar temiz?
 
İstanbul İl Genel Meclisi Toplantısının 2011 yılı Ocak Ayının 5 Ocak Salı günkü oturumu gerçekleşti. Küçükçekmece İlçesinden seçilen CHP İl Genel Meclis Üyesi Gökhan Gümüşdağ içme suyu kaynaklarından damacanalara dolumu yapılan bir içme suyu dolum tesisine yaptığı ziyaret ile ilgili yazılı önerge hazırlayarak İstanbul İl Genel Meclisi Başkanlığına sundu. Yazılı önerge oy birliği ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğe havale edildi.
İçme suyu damacanaları sıcak su ile değil, soğuk su ile yıkanıyor!
CHP’li Gümüşdağ Çatalca’da İl Özel İdaresi tarafından kiraya verilen içme suyu kaynağı dolum tesisini ziyaret ederek gördüğü olumsuzluklar karşısında oldukça şaşırdı. Su dolum tesisinin damacana yıkanma makinesi kısmında boş gelen damacanaların soğuk su ile yıkandığına şahit olan CHP’li Gümüşdağ, sıcak su ile yıkanması gereken damacanaların soğuk su ile yıkanarak ne kadar hijyen olabileceğinin nedenini sorumluya sordu. Sorumlu da boş damacanaların sıcak su ile yıkanması gerektiğini ama sıcak su makinesinin arızalı olduğu için geçici olarak soğuk su ile yıkandığını söyledi.
Damacanalar daha dolum yapılmadan mikrop yuvası oluyor
Bu duruma oldukça üzülen CHP’li Meclis Üyesi Gümüşdağ, damacanaların daha dolum yapılmadan mikrop kaptığını, hijyen kurallarının hiçe sayıldığını, halkın göz göre göre kendi parası ile satın aldığı suyun temizliğinde kuşku duyduğunu söyledi. CHP’li Gümüşdağ, İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinin başta olmak üzere ilgili diğer birimlerin ruhsat verilirken gerçekleştirdiği denetimlerle kalmamasını, mümkünse ayda iki kez denetleme yapılması gerekliliğine dikkat çekerek önergesinde şunlara değindi;
İstanbul’da ki su dolum tesisleri ruhsat verilerek kalınmamalı, sıklıkla denetlenmelidir
“İstanbul’un içme suyu ihtiyacı çevre il ve ilçelerde bulunan su dolum tesislerince karşılanmaktadır. Yeraltı kaynaklarının kiraya verilmesi ve işletmeye açılması İl Genel Meclisinin onayı ile olması denetleme sorumluluğunu da gerektirir. Bu tesislerin yeterince denetlenmediği kanısındayız. Çatalca çevresinde faaliyet gösteren dolum tesislerindeki keşmekeşliğe bizzat şahit olduk. Periyodik olarak denetlenmeleri kaçınılmazdır”
Defalarca dolum yapılan ve yeterince yıkanmayan, temizlenmeyen damacanalar mikrop saçıyor
“Defalarca dolumu yapılan PVC damacanalar doğru dürüst yıkanıp temizlenmeden piyasaya sürülmektedir iddiası halkımızın hafızasında yer edinmiştir. Yıpranmış ve mikrop yuvası haline gelmiş damacanaların kullanılmamalarının mümkünse tek kullanımlı şekilde halka sunulmasının sağlanması için ilgili birimlerin uyarılmasını yüce meclisimizden arz ederiz”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.