İlçelere bağlanan belde belediyesi personeline şok

İlçelere bağlanan belde belediyesi personeline şok
Belediyelerde sürgün dönemi başladı Bölgemizdeki belde belediyelerinin kapanmasıyla ortada kalan yüzlerce belediye çalışanı ilçelerde görev devam etmeye başlamıştı. Ancak bu görevleri son bulmaya, başka kamu kurumlarına yollanamaya başlanan çalışanlar n
İlçelere bağlanan belde belediyesi personeline şok
Belediyelerde sürgün dönemi başladı
 
Bölgemizdeki belde belediyelerinin kapanmasıyla ortada kalan yüzlerce belediye çalışanı ilçelerde görev devam etmeye başlamıştı. Ancak bu görevleri son bulmaya, başka kamu kurumlarına yollanamaya başlanan çalışanlar neye uğradıklarını şaşırdı.
 
Belde belediyelerinin kapanmasının ardından kısmen yaşanan işten çıkartmalar bu ke3z toplu sürgüne dönüştü. Beylikdüzü Belediyesi’ne bağlanan kapatılan Yakuplu Belde Belediyesi’nde görevli 48 çalışan ile yine kapatılan Gürpınar Belde Belediyesi’nde çalışan 62 kişi Kadıköy’ün Bağdat Caddesi üzerinde Erenköy’de bulunan İstanbul Tarım İl Müdürlüğü’ne gönderildi.
 
Görevlerine devam ediyorlardı
 
Beylikdüzü’nün ilçe olmasıyla kapanan Yakuplu ve Gürpınar Belediyelerinde görevli 110 çalışan, aradan geçen bir buçuk yılı aşkın süredir, görevlerine devam ediyorlardı. Çoğu Beylikdüzü,Yakuplu,Gürpınar, Büyükçekmece,Kıraç ve Esenyurt’ta oturan çalışanlar bu uygulamayı sürgün ve işten ayrılmaya zorlamak olarak nitelendirdiler.
 
Gözler diğer belediyelere çevrildi
 
Beyliküdüzü Belediyesi çalışan 110 kişinin, İstanbul Tarım İl Müdürlüğü’ne gönderilmesinin ardından güzel bölgemizdeki diğer belediyelere çevrildi. Beş beldenin kapanmasıyla birlikte büyüyen Büyükçekmece ile Kıraç’ın kapanmasıyla oluşan Esenyurt İlçelerinde de bu tür tayin uygulamalarının olabileceği kaydedildi.
 
Depo atamaları yapılıyor
 
Beylikdüzü’nde başlayan atama uygulamasının yeni olmadığını kaydeden yetkililer ise konuyla ilgili olarak şunları söylediler: “Birleşmenin ardından her ilçe belediyesi personel pozisyonlarını yeniden değerlendirdi. Gereksinme fazlası personel ise havuz yada depo tabir edilen personel birimine bildirildi. Merkezden gereksinme bulunan kamu kuruluşlarına da bu atamalar yapıldı. Sürgün söz konusu olamaz” dediler.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.