İSKİ 95 trilyon fazla ödemeyi nereye yaptı?

İSKİ 95 trilyon fazla ödemeyi nereye yaptı?
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde 1. Olağanüstü İSKİ Genel Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda CHP İBB Meclis Üyesi Dr. Hakkı Sağlam hazırladığı yazılı soru önergesini gündeme taşıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde 1. Olağanüstü İSKİ Genel Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda CHP İBB Meclis Üyesi Dr. Hakkı Sağlam hazırladığı yazılı soru önergesi ile İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın yazılı cevaplaması isteği ile “Sayıştay tarafından İSKİ’nin hesapları üzerinde yapılan kanuni incelemeler sonrası 2008 yılı hesapları üzerinde 2009 yılında yapılan inceleme sonunda düzenlenen raporda belirtilen 95.786.514 TL fazla ödeme hakkında bu güne kadar hangi işlemler yapılmıştır? Hakkında dava açılan ilgililer kimlerdir? Dava ve veya davaların sonucu nedir?” Sorularını sordu. İSKİ, barajların doluluğunu ve enflasyon oranını dikkate alarak içme suyu fiyatlarını düşürmelidirCHP’li Hakkı Sağlam ayrıca sözlü önergesinde de şunları söyledi; “İSKİ içme suyu fiyatlarını 2010 yılı başında İBB meclisince artırılmıştı. Bu fiyatlar 2010 yılı içerisinde enflasyona göre korunarak artırıldı. Ancak hem 2010 yılı başındaki artış hem de barajların dolu olmasından dolayı su satış miktarındaki artışla İSKİ’nın hâsılatı da artmıştır. Bu nedenle İSKİ içme suyu fiyatlarını düşürmelidir” diyerek Başkan Topbaş ve İSKİ Genel Müdürünü İstanbulluların bu talebini yerine getirmesini istedi.CHP İBB Meclis Üyeleri; Serdar Bayraktar, Mehmet Akyıldırım, Gülser Alparslan, Sonnur Yalnızoğlu ve Orhan Utan imzaları ile verilen önergede şunlara değinildi;

 Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular    :

Sayıştay tarafından İSKİ’nin hesapları üzerinde yapılan kanuni inceleme konusunda;
1. 2007 yılı hesapları üzerinde 2008 yılında yapılan inceleme sonunda düzenlenen raporda sorguda belirtilen toplam fazla ödeme hakkında bu güne kadar hangi işlemler yapılmıştır? Hakkında dava açılan ilgililer kimlerdir? Dava ve veya davaların sonucu nedir?2. 2008 yılı hesapları üzerinde 2009 yılında yapılan inceleme sonunda düzenlenen raporda belirtilen 95.786.514 TL fazla ödeme hakkında bu güne kadar hangi işlemler yapılmıştır? Hakkında dava açılan ilgililer kimlerdir? Dava ve veya davaların sonucu nedir? 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.