İsmet İnönü devlet töreniyle anıldı

İsmet İnönü devlet töreniyle anıldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2. Cumhurbaşkanı CHP 2. Genel Başkanı İsmet İnönü için yapılan anma törenine katıldı.
İkinci Cumhurbaşkanı ve CHP’nin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü, ölümünün 42. yılında Anıtkabir’deki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

İnönü'nün ailesi ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı törene CHP'li vekiller Barış Yarkadaş, Gürsel Erol, Aylin Nazlıaka, Hüseyin Çamak, İlhan Kesici, Zeynel Emre, Nihat Yeşil, Ali Akyıldız, Osman Çetin Budak, Sibel Özdemir, Ömer Fethi Gürer, Şenal Sarıhan, Bülent Öz, Tacettin Bayır, Akif Hamzaçebi, Engin Altay, Faik Öztrak ile Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de katıldı. 

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Alpaslan tarafından Atatürk’ün kabrine çelenk konulmasının ardından İnönü’nün kabrinin bulunduğu bölüme geçildi. İnönü’nün kabrine, Cumhurbaşkanlığı, Genelkurmay Başkanlığı’nın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İnönü’nün kızı Özden Toker tarafından da çelenk konuldu.
İnönü’nün öz geçmişinin okunduğu kabri başında, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından aile üyelerine taziyeler sunuldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.