İstanbul Üniversitesi'nde GERGİNLİK.....

İstanbul Üniversitesi'nde GERGİNLİK.....
Kampus kapısına pankart asmak isteyen öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı.
Polis kararını protesto eden öğrencilere müdahale


Kampus kapısına pankart asmak isteyen öğrencilerle güvenlik görevlileri arasında gerginlik yaşandı.

İstanbul Üniversitesi'nde polisin öğrencileri 1 yıl borunca araması için mahkemeden karar çıkarılmasına öğrencilerin tepki sürüyor. Fen Edebiyat Fakültesi ve Beyazıt Kampusü içinde toplanan yaklaşık 150 öğrenci sloganlar atarak ana kampüs kapısı önüne yürüdü.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet'i istifaya çağıran öğrenciler, polis ve Ak Parti aleyhinde dövizler taşıyıp, sloganlar attı. "Polise sınırsız arama yetkisi veren Başbakan'ın Rektörü Yunus Söylet İstifa" yazılı pankartla Beyazıt Kampusü Ana kapısı önüne gelen öğrenciler, burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada uygulamanın faşizan bir uygulama olduğu ve rektörün hükümetin emrine girdiği öne sürüldü.

KISA SÜRELİ PANKART GERGİNLİĞİ

Kampus içinde toplanan öğrencilerin dışarı çıkması için ana kapıyı açan güvenlik görevlileri aynı öğrencilerin kapıya "İstanbul Üniversitesi yarı açık cezaevi yazılı" pankart asmasına engel olmak istedi. Bu sırada gerginlik çıktı. Öğrencilerin tepkisi üzerine pankarta müdahale etmekten vazgeçen güvenlik görevlileri geri çekildi. Kısa süreli bir arbadenin ardından öğrenciler pankartı ana kapıya astı. Protestonun ardından aynı öğrenciler pankartlarını söküp götürdü. İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünün, savcılığa başvurarak istediği zaman öğrencileri arama konusunda mahkeme kararı aldırmasına tepki gösterene öğrenciler, bu konuda yasal yollara başvuracaklarını duyurdu. Öğrencilerin yarın İstanbul Adliyesine giderek alınan karara itiraz etmeleri bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.