İstanbul’un değişen ve gelişen 5 semti

İstanbul’un değişen ve gelişen 5 semti
Düzenli kentleşmenin hızlanması ile birlikte İstanbul’da popülerliği az olan pek çok bölgenin yıldızı hızla parlıyor.
Şehrin çehresini de değiştiren gayrimenkul projeleri yeni yaşam alanları yaratırken aynı zamanda insanların sosyal imkanlarla buluşarak yaşam kalitesinin artmasını da sağlıyor. Ulaşım imkanları ve yeni projelerle gelişen, İstanbul’un 5 semtini sıraladık:

Beylikdüzü

Her bütçeye uygun konut bulunabilen Beylikdüzü, son yılların en çok gelişen bölgelerinden. Metrobüs ağının Beylikdüzü’ne kadar ulaşması ile tercih edilme oranı hızla artıyor. Konut projelerinin niteliği, belediyelerin bölgeye yaptığı yatırımlar Beylikdüzü’nün gelişim grafiğini yükseltmesine neden oldu.

Makyol Yaşam Beylikdüzü Projesi ile eksiksiz bir yaşam sizi bekliyor. Makyol Yaşam Beylikdüzü, E-5 karayolu, kısa bir süre sonra hayata geçecek Beylikdüzü metro durağı, alışveriş merkezi ve hastane gibi önemli yaşam alanlarına 5 dakikayı geçmeyen yürüme mesafesinde yer alıyor.

Sancaktepe

Şu an binlerle ifade edilen konutlardan oluşan ve siteleşmenin giderek arttığı bir yer olan Sancaktepe için bir kaç yıl öncesinde kırsal bir bölge olarak bahsetmek mümkündü. Özellikle Anadolu yakasında çalışan orta-üst düzey yöneticilerin tercih ettiği bir semt olmaya başlayan Sancaktepe, metro hattının üzerinde yer almasıyla dikkat çekici hale geldi. Planlanan 3. köprü bağlantıları ise Sancaktepe’ye olan ilgiyi artıracağa benziyor.

Kartal

Bölge merkez olma yolunda ivedilikle ilerliyor. Adalet Sarayı projesi ve metro hattı üzerinde bulunması ile çekim noktası haline gelen Kartal, konut projeleri ile Anadolu yakasının yüzü değişen semtlerinden biri.

Ataşehir

En hızlı gelişen kilit ve popüler lokasyonlardan biri Ataşehir. Konut kiralama ve satışlarda yükselen bir grafiğe sahip. İstanbul Finans Merkezi’ni içinde barındırması Ataşehir’i cazip kılıyor. Sadece konut değil aynı zamanda pek çok iş yerinin ofis olarak kullanabileceği rezidanslara da sahip. Yeşil alan ve park açısından cömert bir profili bulunan Ataşehir çocuklu ailelerinin de yeni tercihi.

Zeytinburnu

Marmaray projesinin ulaşmasıyla birlikte Zeytinburnu odak noktası olan ilçelerden biri. Bunu kanıtlarcasına artan konut fiyatları bölgedeki kaliteli konut yapımını da zorunlu hale getiriyor. Gerek sahil, gerekse E-5 karayoluna yakın bir lokasyonda olan Zeytinburnu, kentsel dönüşümde önü en açık semtler arasında gösteriliyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.