'Kanıtlayamazsınız' diyen zanlıya itiraf ettirdiler

'Kanıtlayamazsınız' diyen zanlıya itiraf ettirdiler
Başakşehir'de 9 ay önce sahibi olduğu kuyumcu atöylesinde sırtından vurulmuş olarak bulunan Abdülaziz Büyükdeniz'in katili iş ortağı çıktı.
Katil zanlı polisin amansız incelemesinden kurtulamadı. Başakşehir'de 9 ay önce sahibi olduğu kuyumcu atöylesinde sırtından vurulmuş olarak bulunan Abdülaziz Büyükdeniz'in katili iş ortağı çıktı.

Polis dokuz ay süren takip sonunda Abdülaziz Büyükdeniz'in ortağı Murat G.'nin (39) evindeki gizli bölmede cinayette kullanılan tabanca ile işyeri güvenlik kamera görüntülerinin yer aldığı hard diski buldu. Bu gelişme üzerine cinayeti itiraf eden Murat G., "Onu silahla oynarken kazayla öldürdüm. Ne yapacağımı bilmediğim için cinayeti gizlemeye çalıştım"dedi.

ÖNCE "ÖLÜSÜNÜ BULDUK" DEMİŞTİ

İpkas Sanayi Sitesi, A-1 Blok, No:4'de 19 Mart'ta meydana gelen olayda kuyumcu atölyeesi sahibi Abdülaziz Büyükdeniz bürosunda sırtından tek kurşunla vurularak öldürülmüş olarak bulunmuştu. Polis işyerinden herhangi bir şey alınmadığını, sadece işyeri güvenlik kamera görüntülerinin bulunduğu hard diskin çalındığını tespit etti. Polis, Abdülaziz Büyükdeniz'in son olarak iş ortağı Murat G. ile görüştüğünü tespit etti. Cesedi işçilerle birlikte bulan Murat G., "Abdülaziz bana o akşam 'Eğer yengen ararsa seninle birlikte olduğumu söylersin' demişti. Sonra ben onu işyerinde bırakıp çıktım. Ne oldu bilmiyorum. Sabah geldiğimde bürosunda ölüsünü bulduk" dedi.

POLİSİN 9 AYLIK AMANSIZ TAKİBİ

Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, ifadesinde bazı çelişkiler bulunan Murat G.'yi takibe aldı. 9 ay boyuncu Murat G.'nin gittiği her yere, konuştuğu her insana ulaşan dedektifler, uzun soluklu bir çalışma başlattılar. Kendisiyle konuşan polislere az parayla geçinmeye çalışan bir insan olduğunu anlatan Murat G.'nin yapılan inceleme sonucu aslında başka bir profil çizdiği belirlendi.

Kapalıçarşı'da kuyumcu atölyelerinde işçi olarak çalışmaya başlayan Murat G.'nin ustabaşılığa kadar yükseldiği daha sonra Bayrampaşa'da kendine ait bir kuyumcu atölyesi açtığı belirlendi. Ancak bir süre sonra işleri bozulan Murat G.'nin 2005 yılında işyerine hırsız girdiğini söylerek atölyeyi kapattığı ve plastik hammadde işi yapan işyeri komşusu Abdülaziz Büyükdeniz'le ortaklık kurduğu belirlendi. Plastik hammadde işleri kötü gittiği için iki ortağın, birlikte kuyumcu atölyesi açtığı öğrenildi.

Polis yaptığı araştırmada Murat G.'nin işlerini yürütmek için herkese yalan söylediğini, ayrıca altın inceltmekte kullanılan "alyon" adlı maddeyi altınmış gibi bazı kişilere satmaya çalıştığını tespit etti. Polis yaptığı soruşturmada ayrıca İran'da bulunan bir firmanın kendilerine gönderilen 8 kilogram altının değersiz "alyon" maddesinden oluştuğunu söylerek iki ortaktan şikayetçi olduğu öğrenildi.

"BENİM YAPTIĞIMI KANITLAYAMAZSINIZ" DEMİŞTİ


Polis defalarca ifadesine başvurduğu Murat G. kendisini sorgulayan polislere, "Biliyorum benden şüpheleniyorsunuz. Ancak benim yaptığımı kanıtlıyamazsınız" dediği belirtildi.

Polis savcılık talimatıyla bir numaralı şüpheli olarak Murat G.'yi önceki gün tekrar gözaltına aldı. Polisteki sorgusunda suçlamaları kabul etmeyen Murat G.'nin evinde detaylı bir arama yapıldı. Güngören, Güven Mahallesi, Menderes Caddesi, 56/2'de bulunan evde yapılan incelemede 4 gizli bölme bulundu ancak bunlar boş çıktı. Polis son olarak daha önceden tuvalet olarak kullanılan 5 metre karelik bir odaya yöneldi. Mobilya giydirilerek elbise dolabı haline getirilmiş odadaki kaplamalar söküldüğünde alt bölümde başka bir gizli bölme daha olduğu görüldü. Bu bölüm açıldığında içinde cinayette kullanılan tabanca ile işyerinin güvenlik kamera görüntülerinin bulunduğu hard disk ele geçirildi.

İTİRAF ETTİ


Cinayetle ilgili çok önemli ipuçlarının evindeki gizli bölmeden çıkması üzerine Murat G. cinayeti itiraf etti. Murat G. olayın bir kaza olduğunu söylerek "İşyerinde herkes gitmişti. Büroda otururken Abdülaziz'e ait bir tabancayla oynarken aniden silah ateş aldı. Abdülaziz kanlar içinde yere düştü. Anında öldü. Ne yapacağımı şaşırdım. İşyeri güvenlik kamera görüntülerinide alıp oradan kaçtım. Sabah hiçbir şey olmamış gibi işyerine geldim. İşçilerle birlikte cesedi bulmuş gibi yaptım. Yaptıklarıma çok pişmanım" dedi. Poliste işlemleri tamamlanan Murat G. adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.