Kara, Subaşı'nda halkla buluştu

Kara, Subaşı'nda halkla buluştu
Çalışmalarını büyük halk toplantıları düzenleyerek Çatalcalılarla paylaşan Başkan Cem Kara, ilçeye bağlı olan köylerde de bu tutumunu sergiliyor. Subaşı Köy Kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Cem Kara, burada belediye çalışmalarını anlattı.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ilçe merkez ve mahallelerinin yanı sıra Çatalca’ya bağlı olan köylerde sorunları tespit etmek ve çalışmalar ile ilgili bilgi vermek adına halk toplantıları düzenlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz akşam Subaşı Köyü’nde halkla bir araya gelen Başkan Cem Kara, Subaşı Köyü’nün imar planlarından, temizliğe, yol onarım işlerine kadar birçok konuda halka bilgi verdi.

Çalışmalarını büyük halk toplantıları düzenleyerek Çatalcalılarla paylaşan Başkan Cem Kara, ilçeye bağlı olan köylerde de bu tutumunu sergiliyor. Subaşı Köy Kahvesinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Cem Kara, burada belediye çalışmalarını anlattı. Görsel öğeler ile anlatımına destek de veren Başkan Cem Kara ile beraber, Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Metin Sezer ve daire müdürleri de toplantıda hazır bulundu. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara; “ sevgili Subaşılı hemşerilerim, kağıt üzerinde köyünüzden sorumlu olan belediye İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. Fakat Çatalca Belediyesi hepimizin belediyesidir. Buraya kalabalık bir ekiple geldim. Daire müdürlerimi de buraya getirdim. Çünkü biz, görevimiz olmasa da imkanlarımız dahilinde sizler için çalışıyoruz. Buraya geldiğimizde personelimi tanımanızı istedim. İşiniz düştüğünde personelim burada, sizlere her zaman yardım etmeye hazırlardır” dedi.
 Çatalca Belediyesi’nin çalışmalarını da anlatan Başkan Cem Kara, “Çatalca Belediyesi olarak köylerde bizim birkaç görevimiz var. Diğer yetkilerin hepsi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde. Bizim görevlerimiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan 1/5000 ölçekli imar planından sonra bu plana uygun olarak, 1/1000 ölçekli imar planını yapmak, çöpleri toplamak ve kaçak yapıların takibi, ruhsat denetimleri bu görevlerden başka bir görevimiz köylerde mevcut değil. Türkiye’nin herhangi bir yerinde böyle bir ilçe yapısı yok. Uzak mahallelerimizden 52 km. uzaklıktaki Binkılıç’a giderken 7 köyden geçiyoruz. Bu köylerin hiç birinden mesul değiliz. Ama Binkılıç’ta sokaklar, kaldırımlar, refüjler gibi her iş belediyemize ait” dedi. Planlama çalışmalarıyla ilgili olarak ta toplantıda bilgi veren Belediye Başkanı Cem Kara “Subaşı köyümüzün 5000 ölçekli planları 05.03.2009 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde onaylanıp, 22.04.2009 tarihinde de askıya çıkarıldı. Yapılan itirazların ardından 5000’lik planlar şuan Büyükşehirde, Subaşı Köyümüzün planlarını Büyükşehir Belediyesi’nde takip ediyoruz, 5000’lik planların çıkmasının ardından biz de Çatalca Belediye olarak bu planlara göre 1000’lik planları yapacağız” dedi.

     Başkan Cem Kara, Subaşı köyünde de vatandaşlardan gelen soruları cevapladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.