Kasabalar oy kaybettiriyor

Kasabalar oy kaybettiriyor
BETAM'ın araştırmasına göre AK Parti oyları kasabalarda ülke geneline kıyasla yaklaşık yüzde 5 oranında geriledi. Oylar MHP başta olmak üzere muhalefet partilerine yöneliyor

BAHÇEŞEHİR Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırma Merkezi'nden (BETAM) Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, Araştırma Görevlileri Arda Aktaş ve Barış Gençer Baykan'ın yaklaşan seçimler öncesinde kasabalarda halkın nabzını tuttular. Araştırmanın sonuçlarına göre AK Parti'nin kasabalardaki oy oranı düşüşte. AK Parti'den azalan oyların ise CHP'ye değil MHP ve BDP gibi partilere yöneldiği belirtildi.

KRİZİN AYAK SESLERİ
Araştırmada 2009 yılında GSYH'nın önceki yıla göre yüzde 4,7 oranında küçüldüğü vurguladı. Raporda şöyle denildi: 'Krizin işsizliği arttırdığı, kazançların büyük bir bölümünü düşürdüğünü biliyoruz. Ancak şaşırtıcı olan, yoksulluk oranının kentte düşerken, kırda belirgin ölçüde artmış olmasıdır. Kent olarak tanımlanan nüfusu 20 bin ve üzeri yerleşimlerinin genelinde yoksulluk oranı 2008'den 2009'a yüzde 9.4'ten 8,9'a geriledi. Bu oran kırda yüzde 34,6'dan yüzde 38,7'ye yükselmiş görünüyor' denildi. Araştırmaya göre AK Parti'den azalan oyların büyük bir bölümü, MHP'ye gitti.
 

AK PARTİ'NİN OYLARI DÜŞTÜ
2007 genel seçimleri oyları:

- AK Parti yüzde 45,6
- CHP yüzde 23 
- MHP yüzde 14.1
2009 İl Genel Meclis Seçimleri:
- AK Parti yüzde 37,9
- CHP yüzde 25,4 
- MHP ise yüzde 15,6

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.