'Kontak kapatma' taksicileri böldü

'Kontak kapatma' taksicileri böldü
Eyleme katılan az sayıda taksici müşteri alan meslektaşlarına tepki gösterdi.


Taksicilerin can güvenliği olmadan, sosyal güvenceden yoksun çalıştıklarını belirterek bu durumu protesto etmek için 14.00 ile 24.00 saatleri arasında kontak kapatma eylemi yapıyor. Anadolu yakasında özellikle kadıköy ilçesinde çalışan taksicilerin eyleme destek vermedikleri görüldü.

VATANDAŞIN SUÇU NE?
Kadıköy meydanında çalışan taksilerden Bilal Çetin eylemin anlamsız olduğunun söyleyerek "Herkes bir değil, arabalar kiralık o yüzden mecbur çalışıyoruz." dedi. Müşteri alan bir taksici ise "Alınan bir karar yok illegal yoldan bu vatandaşlara eziyet çektirmenin bir anlamı yok,resmi yoldan hep beraber tepkimizi gösterelim." dedi. Başka bir taksici ise eylemin korsan olduğunu söyleyerek "Kimsenin haberi yok halkın suçu ne günahı ne?" diyerek eyleme katılmadığı söyledi.

DESTEK VEREN DE OLDU
Taksicilerin kontak kapatma eylemine Kadıköy’de destek verenler vardı.Yolcu almadığını ve eyleme destek verdiğini söyleyen Taner Kara “arabayı çekip bekleyeceğim yolcu almayacağım “dedi.Eyleme destek vere başka bir taksici çalışmadığını söyleyereközamlar bizi etkiledi can güvenliğimiz yok bu nedenle kontak kapatma eylemini destekliyorumö dedi.

MÜŞTERİ ALANLARA TEPKİ
Kontak kapatma eylemine destek veren taksiciler müşteri alan meslektaşlarına tepki gösterdi.Yolcu almayan taksiciler yolcu alan taksiciye sen akılısın biz enayiziz ayıp terbiyesizlik eylem yapıyorsak uymamız gerekiyor kaç tane yolcu geldi almadık diyerek tepkilerini dile getirdiler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.