‘’MAHALLENİZDE YOKSUL VE YAŞLI KAÇ KİŞİ VAR?’’

‘’MAHALLENİZDE YOKSUL VE YAŞLI KAÇ KİŞİ VAR?’’
Küçükçekmece Belediyesi’nin TOKİ Güneş Park Evleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlediği söyleşiye İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdülhakim Beki konuk oldu.

 

“Meslek Seçiminde Niçin Sosyal Hizmet?”konulu söyleşide Beki, sosyal hizmetin çalışma alanları ve içeriğine dikkat çekti. Bölümün ciddi iş imkanlarına sahip olduğunu söyleyen Abdülhakim Beki, çalışma alanlarının sivil toplum kuruluşları ve bakanlıklar olduğunu ifade etti.

 

BEKİ’DEN GENÇLERE DUYARLI OLUN MESAJI

 

Sosyal hizmetin insanların iyi olmasına yönelik bir meslek olduğunu ifade eden Beki,  “Bu meslek, toplumun yardıma muhtaç kesimlerine hizmetle alakalı bir iş olup, yoksul, yaşlı, engelli, kimsesiz, şiddet mağduru kadınlar, yetimler ve öksüzleri kapsar. Yüzde 90’ı Müslüman olan ülkemizde, her gün bir kadın öldürülüyor. Ve birileri de açlık ve susuzluktan ölüyor. İslam hayatın tümünü kapsar. İslam’ın şartı beş diyoruz ama Peygamber Efendimiz’in hayatını ve Kuran-ı Kerim’i okuduğunuzda aslında sosyal sorumluluğun da İslam’ın şartlarından olduğunu anlarsınız” diye konuştu. Beki, gençlere “Mahallenizde veya yakınınızda yoksul ve yaşlı kaç kişi var biliyor musunuz? Onlara yardım eli uzatıyor musunuz? sözleriyle seslenerek, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.