Muharrem İnce "Genel Başkan Olursam" Deyip 15 Madde Sıraladı

Muharrem İnce "Genel Başkan Olursam" Deyip 15 Madde Sıraladı
CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olacağını açıklayan Muharrem İnce, genel başkanlığa gelmesi durumunda yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM'de basın açıklaması yapıyor. İnce, Grup Başkanvekilliği görevinden istifa ettiğini ve Genel Başkanlığa aday olacağını açıkladı.

genel başkan kılıçdaroğlu'na yönelik sert ifadeler kullanan İnce "Bu partide beni genel başkan seçerseniz ilk işim tüzüğü değiştirmek olacak. Genel başkan seçildikten sonraki ilk iki seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan istifa etmiş hükmünü koyacağız. Koltuğa yapışıp kalmak yok" dedi.

İnce, genel başkan olması durumunda yapacağı çalışmaları şöyle sıraladı;

1- Partide demokrasi olacak

2- Bırakın yüzde 15 kontenjanı arttırmayı o kontenjanı kullanamayacağım. Siyasi partiler tüzüğünde olan yüzde 5’i kullanacağım. Mevcut yapının yüzde 15’in yetmediğini bunu da arttırmak istediğini görüyorum.

3- Parti içi bütün seçimler üyelerle olacak. Delegelik sistemi değil artık üyelerle olacak. Bütün adaylıklar üye bazında belirleneceği için parti sandığa tıpış tıpış değil koşa koşa gidecektir.

4- Güçlü genel sekreterlik makamını yeniden oluşturacağım.

5- İlk iki seçimde partiyi 1. Parti yapamayan genel başkan istifa etmiş hükmünü koyacağız. O koltuğa yapışıp kalmak yok. İlk 2 seçimde hangi genel başkan olursa olsun partiye 1. Parti yapamayan genel başkan gider.

6- Tayyip Erdoğan çıkıp diyor “1. Çıkamazsam istifa ederim” diyor. Bunu söyleyemiyorsanız. O resti siz çekin. Çekemediğiniz için yüzde 5 gidiyor. Bundan sonra Muharrem İnce değil parti çekecek o resti.

7- Gezi ruhu ve gezi gençliğin dinamizmini partiye ve ülkeye yansıtmak zorundayız, çevre yağmasına son vermek zorundayız.

8- Bu noktada acil politikalar şunlar olmalı:

9- Özgürlükçü demokrasiye ulaşmak ve yeni anayasa yapmak...

10- Ab ve 2023’de tam üyelik hedef olmalı.

11- Dış politikanın saptırılan ekseni barış odaklı eksenine çevrilmeli.

12- Kürt sorununun çözümünde TBMM etkin olmalı siyasi sorumluluğu olmayanlar etkin olmamalıdır.

13- Bağımsız yargıya olan güven yeniden kurulması.

14- Kişiselin özel hayatına müdahale kaldırılmalı.

15- Eğitim sistemindeki yozlaşma engellenmeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.