Öğrencilere sert müdahale

Öğrencilere sert müdahale
ODTÜ, Hacettepe ve Ankara üniversitesi öğrencilerinin polis şiddetini protesto etmek amacıyla ODTÜ kampüsünden AKP Genel Merkezi'ne yapmak istedikleri yürüyüşe polisten sert müdahale geldi. Polis öğrencileri tazikli su fışkırtarak ve biber gazı sıkarak da
ODTÜ kampüsünden AKP Genel Merkezi'ne yürümek üzere toplanan öğrenciler ile polis arasında çatışma yaşandı. Öğrenciler kendilerine gaz bombası ve suyla müdahale eden polise taşla karşılık verdi. Polis, ODTÜ yerleşkesine girmeye çalıştı. Polis, öğrencilere müdahalede dört Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve üç panzer kullandı. Su tankları boşalan TOMA'lar zaman zaman olay yerini terk ederek, su takviyesi yaptı.

CHP'liler de öğrencilerle birlikte

Yürüyüşe destek vermek üzere öğrencilerin arasına katılan CHP'li Sezgin Tanrıkulu ve Çetin Soysal beklemedikleri bir tepki ile karşılaştı. Öğrenciler, CHP'lileri tartakladı. Öğrencilerin kendisini tanımadığını belirten Soysal, "Biber gazı yemişler. Su sıkılmış. O karışıklık içinde elbette tepkileri olacak. Taş isabet etti ama önemli değil" şeklinde konuştu. Öğrencilerin demokratik haklarını kullandıklarını belirten Soysal, "Öğrenci gençlerin talepleri olacaktır. Seslerini duyurmaya çalıştılar. Ben de Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyesi olarak oraya gittim" dedi.


AA muhabiri ağır yaralı

Anadolu Ajansı muhabiri Emir Demirci kendisine isabet eden taşla ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.