PKK, jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırdı

PKK, jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırdı
Diyarbakır'da PKK'lıların bomba yüklü araçla saldırı düzenlediği Mermer Jandarma Karakolu'nda, 3 asker şehit oldu, 22 asker de yaralandı
Ardından uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristlere, askerler anında karşılık verdi. Saldırıda karakolda bulunan askerlerden yaralananların olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye birlikler sevk edildi.


Bugün saat 21.00 sıralarında Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu'na PKK'lı teröristler tarafından bombalı araçla saldırı düzenlendi. Karakol önünde meydana gelen şiddetli patlamanın ardından teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı.


Askerlerin de anında karşılık vermesiyle çıkan çatışma bir süre devam etti. Saldırıda yaralanan askerler olduğunun bildirilmesi üzerine bölgeye Diyarbakır'dan çok sayıda ambulans ile karakola takviye birlikler sevk edildi.

GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır’daki jandarma karakoluna PKK terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 3 askerin şehit olduğunu, 24 askerin yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, dün saat 21.10 sıralarında Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 24 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup, tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

SAVCILIKTAN YAYIN YASAĞI KARARI

Diyarbakır’da Mermer Jandarma Karakolu'na PKK'lıların düzenlediği bombalı saldırısı ile ilgili Diyarbakır 1.Sulh Ceza Hakimliği yayın yasağı kararı aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.