Polis eylemcileri kuşattı

Polis eylemcileri kuşattı
Kurtuluş Meydanı’nda toplanan ve sayıları 20 bini aşan eylemci grup, emniyet kuvvetleri tarafından abluka altına alındı. Polis, ara sokaklar da dahil olmak üzere Ziya Gökalp Caddesi’nin tüm giriş ve çıkışlarını panzerlerle kapattı.

“Torba Yasa geri çekilsin” talebiyle Ankara’da bir araya gelen eylemciler polis ablukası altına alındı. Daha önce yaptıkları açıklamada Meclis'i çevreleyerek Torba Yasa Tasarısı’nı protesto edeceklerini söyleyen gruba, emniyet kuvvetleri izin vermedi. Eylemin yasadışı olduğunu söyleyen emniyet güçleri eylemci grubun toplandığı Ziya Gökalp Caddesi’nin tüm giriş-çıkışlarını tuttu.

Mithatpaşa Caddesi’ne çıkmak isteyen gösterici gruba polis, cadde girişine yerleştirdiği panzerlerle engel oldu. Eyleme destek veren siyasetçiler ve sendika yöneticilerini eylemci gruba izin verilmesi için polisle diyalog sağlamaya çalışıyor. Eylemciler, “Polis defol, bu memleket bizim” sloganı eşliğinde panzerleri aşmaya çalışıyor.

-EYLEME SİYASİ PARTİLERDEN DESTEK-

“Torba yasa geri çekilsin” talebiyle yapılan eyleme siyasi parti temsilcisi de destek veriyor. CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve İzzet Çetin, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP İstanbul Milletvekilleri Mehmet Sevigen ve Çetin Soysal, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ve CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan ile HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da eylemcilerin arasında eyleme destek veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.