ROMANLARA BAKAN İLGİSİ

ROMANLARA BAKAN İLGİSİ
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu; Dün Büyükçekmece Mimarsinan’da yapımı tamamlanan Doç. Dr. Burhan Bahriyeli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin resmi açılışını gerçekleştirdi.


Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu; Dün Büyükçekmece Mimarsinan’da yapımı tamamlanan Doç. Dr. Burhan Bahriyeli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin resmi açılışını gerçekleştirdi.

 

Açılışta konuşun Bakan Çubukçu İstanbul da hayırsever iş adamlarının okul yaptırma yarışı içerisinde olduğunu söyledi. Dün Büyükçekmece’ye gelen Bakan Çubukçu, hayırsever işadamı Doç.Dr.Burhan Bahriyeli tarafından yaptırılarak Milli Eğitim’e armağan edilen Mimarsinan sahilindeki okulun açılışını yaptı. 5200 Metrekare alan üzerine 18 derslik okul da 246 öğrenci eğitim görmekte. Mimarsinan sahilde denize nazır olan Bu okulda eğitim alan öğrencilerin çok şanslı olduğunu belirten Bakan Çubukçu çünkü deniz insanı şairane yapar dedi.

3. OKUL YOLDA!

Okulu yaptıran hayırsever iş adamı Doç. Dr. Burhan Bahriyeli ise Büyükçekmece’ye  daha önce de bir okul yaptırdığını ve bu okulun ikinci okul olduğunu söyleyerek üçüncü okulu da 2012 yılı içersinde tamamlayıp Milli Eğitime kazandıracağız dedi.

Daha sonra Bakan Çubukçu, Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Büyükçekmec Belediye Başkanı Hasan Akgün ve katılımcılar birlikte kurdele ve pasta kestiler. Bakan Çubukçu öğrencilere elleriyle pasta yedirdi.  Açılış törenin de Bakan Çubukçu okulun yapımın da emeği geçenlere plaket verdi.

ROMANLARA BAKAN İLGİSİ

Kısa süre önce Büyükçekmece Kaymakamı İsmail Gündüz’ün katkılarıyla ilçede oturan ve çeşitli nedenlerle okulu bırakan Roman çocuklar yeniden eğitimlerine dönmüştü. Bu çocukları okula kazandırmak için Kaymakam Gündüz ilginç bir projeye imza atmıştı. Kaymakam Gündüz, Roman öğrencilerin okulu bırakmaması için masraflarını kendi bütçesinden karşıladığı müzik aletleriyle bir orkestra kurmuştu. İşte o öğrenciler alınan o aletlerle ilk konserlerini dün yapılan bu açılışta verdiler. Bu özel konserden çok etkilenen Bakan Çubukçu Roman çocukları tek tek tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.