'Şimdi sırada Esenler var'

'Şimdi sırada Esenler var'
Topbaş Esenler Bölge Parkı'nda incelemelerde bulundu.

Topbaş Esenler Bölge Parkı'nın mart ayında açılacağını belirterek, 2011 yılında 1 milyon 2 bin 11 ağacı İstanbul'un yeşil alanlarına dikeceklerini sözlerine ekledi. Topbaş parktaki incelemelerinin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"İMAR HAKLARI TRANSFERİ GİBİ BİR DÜZENLEME GİBİ BİR DÜŞÜCEMİZ ORTAYA ÇIKTI"

Bir gazetecinin İmar Hakları transfer haklarına ilişkin sorusuna Topbaş, İstanbul'un deprem riski taşıdığını belirterek, "Bununla ilgili biz İstanbul'un birçok alanlarında bir deprem dönüşüm çalışması başlattık. 14 Ocak Meclisimizden Fikirtepe ve Cendere Vadisi geçti. Şimdi sırada Esenler var. Okmeydanı, Beyoğlu, Bakıköy ve diğer ilçelerimiz var. Biz mevcut yapılara imar hakları veriyoruz. Bazı bölgeler varki biz oralarda çok ciddi yoğunluk verme imkanımız yok. Kendi kaynağını oluşturma adına imar artışları verme imkanımız yok. Orada 2 şey olacak. Birincisi Mevcut yapılardaki düzenlemeler zaten orada bir ekonomik değer artışı sağlayacak. Yani yoğunluk artmaması hatta yapı yoğunluğunun azalması sebebiyle orada kalan konutların değerleri belki şuandaki mevcut orandan çok daha fazla olacak. Buralardaki yapıların fazlalıklarını ilgili bir teklif daha getirecez. Onun üzerinde çalışıyoruz. Bununla ilgili bir yasal düzenlemede gerekir. İmar hakları transferi gibi . Buradaki fazlalık bölümleri hakları bir başka yerde kullanabilme hakları gibi. Eşdeğer bir bölgede veya daha fazla ucuz dairelerin bulunduğu yerlerde biraz daha fazla değer kullanmak süretiyle imar hakları transferi gibi bir düzenleme gibi bir düşüncemiz ortaya çıktı" ifadelerini kullandı.

"TAKSİM'DE KALICI OLMASI ZATEN MÜMKÜN DEĞİL"

"Taksim'de bulunan elektrikli cihazın sadece gece yakılıyor ve gündüz sönüyor bu cihaz kaldırılacak mı?" sorusuna Topbaş, "Beyoğlu Güzelleştirme Derneğimi'zin talebi oldu. Geçici olarak getirmek istediklerini Taksim'e koymak istediklerini söyledi. Bizde arkadaşlarımıza bir bakın, inceleyin ve deneyin dedik. Ben henüz görmedim. Arkadaşlarımızın konuyla ilgili bana değerlendirmesi gelmedi. Zaten Beyoğlu Güzelleştirme Derneği başkanı da geçici süreyle kısa süreliğine olduğunu söylemişti. Taksim"de kalıcı olması zaten mümkün değil" dedi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.