Süresi Geçmiş Gıda Ürünleri İmha Edildi

Süresi Geçmiş Gıda Ürünleri İmha Edildi
Başakşehir Belediyesi Zabıta, Sağlık İşleri, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün ortak yaptıkları denetimlerde raf ömrünü doldurmuş muhtelif gıda ürünlerine el konuldu.
Yıl boyunca Anaokulu ve İlköğretim okulları kantinleri başta olmak üzere işyerlerinde denetimlerini sürdüren Başakşehir Belediyesi ekipleri,  geçen ay içinde yaptığı denetimlerde el konulan raf ömrünü doldurmuş ve sağlığa zararlı maddeler içiren ürünler, sağlıksız ortamlarda tutulan ve satışa sunulmayı bekleyen gıda ürünleri Başakşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ve uzmanlar eşliğinde imha edildi. Kullanım süresi geçmiş mal satan işletme sahipleri hakkında da  gerekli işlemler yapıldı.
 
Vatandaşların ürün satın alırken son kullanma tarihlerine bakarak almaları, raf ömrünü doldurmuş, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satın almamaları gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satan esnaflar varsa mutlaka belediyeye bildirmelerini istediler. Yetkililer, denetimlerin artarak devam edeceğini ve kimsenin halkın sağlığı ile oynamalarına izin vermeyeceklerini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.