Torba Yasası'na yumurtalı protesto

Torba Yasası'na yumurtalı protesto
Yanlarında yumurta getiren bir grup öğrenci, AK Parti binasına yumurta fırlattı.
Antalya'da, KESK'in 'Torba Yasası'na tepki yürüyüşü sonrasında, Adalet ve Kalkınma Partisi Muratpaşa Merkez İlçe Başkanlığı binasına gelen bir grup öğrenci, yanlarında bulunan yumurtaları binaya fırlattı.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Antalya Platformu'nca Torba Yasası olarak adlandırılan yasal düzenlemelere ilişkin tepki yürüyüşü yapıldı. Kaleiçi'nden Ak Parti Muratpaşa Merkez İlçe Başkanlığı önüne kadar gerçekleştirilen yürüyüşe yaklaşık 200 kişi katıldı. "AKP torbanı al başına çal", "Zam zulüm işkence, işte AKP", "Devran dönecek, AKP halka hesap verecek" gibi sloganlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüş, Adalet ve Kalkınma Partisi Muratpaşa Merkez İlçe Başkanlığı'na kadar sürdü. Bina önünde toplanan grup içerisinde yeralan ve üniversitelerde çok sayıda yumurtalı eylemle adını duyuran "Öğrenci Kolektif Grubu" üyelerince, Adalet ve Kalkınma Partisi tabelalarına ve parti binasının bulunduğu duvarlara yumurtalar fırlatıldı.

KESK Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez tarafından yapılan basın açıklamasında ise "Torba Yasa" tasarısı ile işsizlik fonunun yağmalanacağını, sürgünlerin yasallaşacağını, ödünç memurluk getirileceğini, çalışma yaşamının esnekleştirileceğini, gençlerin ve çocukların geleceğinin çalınacağını ve denetimsizliğin artırılacağı belirtildi.

Mısır'daki halkın taleplerini demokratik eylem olarak nitelendiren Başbakan Erdoğan'ın ülkemizdeki emekçilerin demokratik ve meşru taleplerini baskıyla, şiddetle engellemeyi kendisine hak gördüğünü belirten Nurettin Sönmez, konuşmasıyla şöyle devam etti, "Torba yasa biz emekçileri işsiz bırakacak. Kazanılmış haklarımızı gasp edecek. İşsizlik fonunu işverenlere sunacak düzenlemeler öngörüyor. Baştan itibaren tasarının bu haliyle meclise getirilmemesini söyledik. Ancak kendince demokrat AKP, alâkalı alâkasız, onlarca düzenlemeyi bir torbada birleştirerek TBMM Genel Kurul gündemine taşıdı. Şimdide en demokratik hakkımız olan eylem ve etkinliklerimizi yasaklayarak, tasarıyı hızla yasalaştırmak istiyor. Tüm eleştirilerimizi duymazdan gelen hükümet, direnen emekçilerin tepkilerini gaz bombalarıyla, tazyikli sular ve coplarla saldırarak engelliyor."

Açıklamanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.