Tunus'taki dehşetin tanığı Türkler yurda döndü

Tunus'taki dehşetin tanığı Türkler yurda döndü
Tunus’ta yaşanan olayların ardından ülkede yaşayan Türk vatandaşlar, Dışişleri Bakanlığı tarafından ülkeye gönderilen THY ait bir uçakla yurda döndü. Türkiye'nin Tunus Büyükelçiliği Müsteşarı Kaygısız: "Şu anda tam bir belirsizlik hakim. sokaklardaki göst
Türkiye'ye getirilen Türk vatandaşları yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.

Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla 20.45’de İstanbul’a gelen Türk yolcular Tunus’ta yaşanılanları anlattı. Tunus’un cehennem yerine döndüğünü belirten yolcular, “Olaylar bitene kadar oraya gitmek istemiyoruz. Geceleri panik içinde bekliyorduk. Bazılarımız ellerinde demir çubuklarla kendilerini korumaya çalışıyordu" dedi. THY ait özel uçakla İstanbul'a inen 8'i bebek 333 yolcu, Atatürk Havalimanı'ndan kendi için ayrılan özel bankodan giriş işlemlerini yaptırdılar.Türkiye'ye getirilen Türk vatandaşları yakınları tarafından sevinç gözyaşlarıyla karşılandı.

BİZİM İÇİN KÖTÜ OLDU

Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vahit Ergenç, “Son zamanlarda insanlar ne yapacağını bilmiyor, silahlar patlıyor. Gerçekten çok sevdiğimiz bir ülke. Ülkede yolsuzluklar vardı. Halkın biraz daha sabırlı olması gerekiyordu. Devlet başkanının gitmesi bir iş adamı olarak bizim için çok kötü oldu" dedi.

BANKALARI YAĞMALIYORLAR

Oğlu Ahmet ile birlikte Türkiye’ye gelen ve İpek Tanju ise şunları söyledi: “Ben oraya eşimi ziyarete gitmiştim. En kötüsü helikopterlerle ateş açılması. Tunus’tan kaçtık şuan orası çok karışık. Eşim Tunus’ta bankada çalışıyor, bütün bankaları yaktılar. Eşim orada kaldı. Oraya gitmem gerçekten çok zor."

BAŞBAKAN GANNUŞİ GÖREVDEN ALDILAR

Tunus Büyükelçilik Müsteşarı Nülifer Kaygısız ülkede belirsizliğin hakim olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Tunus’ta yaşanılanlar her saat değişiyor. Bırakın her gün her saat değişiyor. Biz uçağa binmeden önce başbakanı Muhammed Gannuşi’yi görevden aldılar. Anayasa gereği temsilciler başkanı devir aldı ve yine yasa gereği 45-50 gün içerisinde seçim yapılacak. Ardından cumhurbaşkanlığı seçimleri söz konusu ama bununla ilgili net bir şey yok. tam bir belirsizlik hakim. Sokaklarda gösteriler ve yağmalamalar devam ediyor. TAV şirketinin inşa ettiği havaalanına gittik ve uçağı 5-6 saat bekledik. Belirli bir süre Türkiye’de kalacağım ve olaylar durulduktan sonra Tunus’a gideceğim." Bir Türk'le evli olan ve kızları Melek ve Rana ile İstanbul'a gelen Tunuslu Sonya İlyas da: "Tunus'ta evlere saldırıların başladığını ifade eden bir insanları öldürüyorlar geceleri kimseler uyumuyor, iki gece boyunca biz evde uyumadık. Evsiz bir adam kendini yakınca oradaki insanlar patladı." dedi.

"EŞKİYA GRUPLAR EVLERİ SOYUYORLAR"

Türk vatandaşlarından Mehmet Eker de duygularını şöyle aktardı:

"Cennete geldik. Orada yakıp yıkıyorlardı. Gece bir evde kaldık. Banyo kapısını kırdık ve ana kapıya dayadık. O şekilde yattık. Çok korktuk. Eşkiya grupları evlere saldırıp, soyuyorlar."

HERŞEY ANİ GELİŞTİ

Her şeyin ani geliştiğini ve elçiliğin çok yoğun çalıştığını ifade eden Nagihan Atalay, "Aslında çok da büyük zorluk yaşamadık henüz. Çünkü şirketimiz bize her türlü desteği sağladı. Devletimiz de sağolsun hemen uçak gönderdi. Burada olmaktan tabi ki mutluyum. İnsanın kendi ülkesi gibi yok. Ama orada tabi tedirginlik yaşadık. Henüz herhangi bir netlik olmadığı için hiçbir sektör çalışmıyor. Bir sorun yaşarız diye biz geldik. Ama arkada bıraktığımız arkadaşlarımız için endişeliyiz. İnşallah her şey düzelecek ve biz geri gideceğiz." Türklere yönelik bir saldırı olmadığını ve olayların iç çatışma olduğunu vurgulayan Atalay, Tunus'un Türkiye'den 50 sene geride olduğunu dile getirdi.

TUNUS'TA ŞARTLAR ÇOK KÖTÜ

Tunus'ta eşi ile birlikte havalimanı işletmecisi TAV'da çalışan Polonya asıllı Silvia Güney de Tunus'ta şartların çok kötü olduğunu Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.