'Tutuklama da açığa alma da olmaz'

'Tutuklama da açığa alma da olmaz'
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Balyoz Davası kapsamında tutuklanan general ve amirallerin durumuyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Gönül açıklamasında ''Tutuklama tedbirdir, açığa alma olmaz'' ifadesini kullandı.

Balyoz davası kapsamında tutuklanan general ve amiraller ile daha düşük rütbedeki subaylar, yasaya göre Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül tarafından açığa alınabilir. Bu konuda takdir hükümetin. Açığa alma işlemi gerçekleşirse, komutanların baktığı makamlar için vekâleten görevlendirme yapılması gerekiyor. Komutanlar açığa alındığı takdirde maaşlarında üçte bir oranında kesinti yapılacak.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül de Balyoz Davası kapsamında muvazzaf subayların ve generallerin tutuklanmalarını değerlendirdi.

Bakan Gönül, Ak Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gönül memuriyette açığa alınmanın bir tedbir olduğunu, 926 sayılı yasa ile de bunun çok açık ifade edildiğini belirterek, “Tutuklanma bir tedbirdir. Tedbir olduğu için bu kişiler açığa alınamazlar. 926 sayılı yasanın 45. maddesi ve son fıkrasında da ‘emekli de olamazlar, terfi de edilemezler’ hükmü açıktır” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.