Vatandaşlar İETT'ye isyan etti..

Vatandaşlar İETT'ye isyan etti..
Otobüs yetersizliği nedeniyle evlerine her akşam geç gittiklerini söyleyen vatandaşlar isyan etti.

Fatih, Eminönü'nden iş çıkışı otobüs seferlerinin yetersizliği nedeniyle Gazi Mahallesi'ndeki evlerine her akşam geç gittiklerini öne süren vatandaşlar isyan etti. Yolu kapatacaklarını söyleyen gruba polis engel oldu. Yaklaşık 3 saat otobüs bekleyen vatandaşlar belediyenin 2 otobüs göndermesiyle evlerine gidebildi.

Eminönü-Gazi Mahallesi hattında çalışan otobüslerin yetersizliği nedeniyle vatandaşlar tepki gösterdi. Eminönü otobüs duraklarına yürüyen yaklaşık 100 kişilik grup buradaki İETT harekat amirliği önünde toplandı. Seslerini duyurmak için yolu kapatacaklarını söyleyen gruba polis engel oldu. Yaklaşık 3 saat otobüs bekleyen vatandaşlar belediyenin 2 otobüs göndermesiyle evlerine gidebildi.

Grup adına konuşan bir vatandaş İETT’nin Eminönü’nden kalkan otobüslerin Gazi Mahallesi'ndeki üç durağa girmeden geçtiğini söyleyerek şöyle konuştu: "Karayolları Mahallesi-Eminönü hattı yok. Yunus Emre, Karayolları, 75.Yıl ve Zübeyde Hanım Mahallesi’ne Esentepe hattı da eklenerek 5 mahalleye 10 adet Özel Halk otobüsü hizmet veriyor. Bu yetersiz. Akşam saatlerinde iş çıkışı yoğunluğu nedeniyle birinci aracın hareketini beklerken bizler ikinci araçla birlikte uzun kuyruk oluşturuyoruz."diye konuştu. Durakta otobüs bekleyen vatandaşlar mağdur olduklarını evlerine balık istifi gittiklerini söyleyerek Özel Halk Otobüs seferleri yanında İETT’nin de otobüs seferleri koymasını istediklerini ifade etti.

Daha sonra Eminönü Otobüs duraklarına yürüyen kalabalık "Ulaşım hakkımız söke söke alırız" sloganları attı. Burada bulunan harekat amirliğine gelen grup sorunun çözümü için yetkili biriyle görüşmek istedi. Ancak kendilerini muhatap alan kimsenin olmadığı gören grup bir müddet burada bekledi. Buradaki otobüs şoförlerinin belediye yetkilileriyle yaptıkları konuşma sonucu grup için iki tane otobüs gönderildi. Daha sonra otobüslere binen vatandaşlar evlerine gitti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.