Vurgundan dayak çıktı

Vurgundan dayak çıktı
Elazığ’da AKP’li meclis üyesi Murat Ünal ‘yolsuzluk raporuna’ imza atınca darp edilmiş

AKPli Elazığ Belediyesinde yaşanan yolsuzluk iddiaları İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişlerinin hazırladığı raporlarla Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına sunulurken kentte inanılması güç olaylar yaşandı. İçişleri Bakanlığına ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan müfettiş raporlarından önce 2009 Yılı Denetim Komisyonu Raporuna imza atan ve yolsuzlukları anlatan AKPli meclis üyesi İsmail Murat Ünal Ağustos 2010da darp edildi. Bu iddia İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi İhsan Yiğit tarafından hazırlanan raporda kayda geçirildi. Yiğit, sunduğu yolsuzluk raporuna Ünalın imzasının da yer aldığı denetim komisyonu raporunu ekleyerek başsavcılığa gönderdi. Savcılıktaki dosya sayısı böylece 3e ulaşmış oldu.

Mülkiye Başmüfettişi İhsan Yiğit AKPli Elazığ Belediye Başkanı M. Süleyman Selmanoğlu ile birlikte toplam 17 personel hakkında işlem yapılmasıamacıyla Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu yolsuzluk raporu için 3 Ağustos 2010 tarihinde görevlendirildi. Başmüfettiş İhsan Yiğitin görevlendirilmesinden bir gün sonra kentte bir darp olayı yaşandı. Mülkiye Yiğitin raporunda kayda geçirdiği darp iddiası aynen şöyle:

9- Elazığ Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Murat Ünalın müfettişliğime vermiş olduğu 18 Ağustos 2010 günlü ifadesinde konuyla ilgili olarak aynen; (EK: 17)

Elazığ Belediye Meclisinde iki dönemdir meclis üyesi olarak görev yapıyorum. 1 Ocak 2010 tarihinde seçimi yapılan Denetim Komisyonuna üye olarak girdim. 2009 yılı hesap iş ve işlemlerini komisyon olarak denetledik. Yazmış olduğum 2009 yılı hesap iş ve işlemlerine ilişkin denetim komisyonu raporundaki tespitlerim belgeye dayalıdır. Belediyenin kiralamış olduğu binek araçları ve iş makinelerinin fahiş fiyatla kiralandığı ve kamunun zarara uğratıldığı kanaatindeyim. Daha detaylı görüşlerim yazmış olduğum Denetim Raporunda mevcuttur.

Ben bu raporu yazdıktan sonra gelişen olaylar ve kamuoyundaki tepkiler sonucu şahsıma bir saldırının olabileceği ihtimali sürekli kafamı meşgul ederken 4 Ağustos 2010 tarihinde saat 19.00 sularında arkamdan süratle yaklaşarak senin yaptıkların artık yeter oldu o.... çocuğu diyerek kafamın sol tarafına yumruk atılıp darp edildim. Darp olayının hemen sonrası kalp krizi geçirdim. Hayati tehlikenin mevcudiyeti doktor raporuyla mevcuttur, dediği...

Rapor da dosyaya girdi

Belediye meclis üyesinin ifadesini kayda geçiren Yiğit 16 Mart 2010tarihli Elazığ Belediyesi Denetleme Kurulu Raporunun bir örneğini de dosyanın eklerine koydu. Dayak yediği iddiasıyla başmüfettişe ifade veren Ünal’ın imzasını taşıyan söz konusu rapor da başsavcılıktaki soruşturma dosyasına girdi.

Meclis üyesi Ünalın da imzasının bulunduğu Mart 2010 tarihli denetim komisyonu raporunun ardından Selmanoğlu 10 Temmuz 2010’da savcılığa ifade verdi. İhale yolsuzluğu iddialarını reddeden Selmanoğlu ifadesinde belediyedeki ekibine de sahip çıktı. Bu ifadeden yaklaşık üç hafta sonra Elazığda incelemelere başlayan Yiğit, 31 Ağustos 2010 tarihinde yolsuzluk raporunu başsavcılığa sundu. Selmanoğlunun inceleme yapılmadan aylar önce savcılığa verdiği ifadeyi dikkate almayan müfettiş Yiğit Ağustos 2010da Selmanoğlunun yeniden ifadesini aldı. Yiğit bu ifadeyi de yolsuzluk raporunun ekleri arasına koyarak yasal işlem yapılması için başsavcılığa gönderdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.