Yağışlar yurt genelinde etkili olacak

Yağışlar yurt genelinde etkili olacak
Yağışlar, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Orta Karadeniz'de kuvvetli, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.
Devlet Metoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Doğu Akdeniz, Eskişehir dışında İç Anadolu bölge geneli, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Mardin çevreleri, İstanbul'un kuzey kıyıları, Sakarya ve kocaeli çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Orta Karadeniz'de kuvvetli olmak üzere, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığı, iç bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu, Güneydoğu Anadolu'da güneydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.
 

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların Doğu Akdeniz (Adana, Hatay, Osmaniye), Orta Karadeniz kıyıları (Ordu, Giresun) ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinde yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Karaman ile Konya'nın doğu kesimleri), Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Amasya'nın doğusu ile Tokat) ve Kahramanmaraş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
 

Buzlanma, don olayı ve sis uyarısı

Gece ve sabah saatlerinde Trakya ile iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ayrıca, gece ve sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ile Doğu Anadolu'da sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.