Yine töre cinayeti

Yine töre cinayeti
Kaçtığı sevgilisinin ailesi, 20 bin lira başlık parasını çok buldu. Sana düğün yapacağız diyerek kandırıldı. 16 yaşındaki hamile olan Zelal, 15 yaşındaki kardeşi tarafından 21 bıçak darbesiyle öldürüldü.

IĞDIR’da 21 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan 16 yaşındaki hamile Zelal Ş.’nin, töre kurbanı olduğu ortaya çıktı. Aşağı Erhancı Köyü’nde yaşayan ve çobanlık yapan Ahmet Ş., Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne bağlı Hasançavuş Köyü’ne çobanlık yapmaya gidince ailesini de götürdü. Lise öğrencisi Zelal Ş. ile Fırat Y. (25) birbirlerine aşık oldu.

İki ay önce okul çıkışı kaçtılar

Babasının çobanlık sözleşmesinin bitmesi üzerine köylerine geri dönen Zelal Ş., 2 ay önce okul çıkışı Fırat Y. ile kaçtı. Önce şikayetçi olan baba, 20 bin lira başlık parası karşılığında evlenmelerine karşı çıkmayacağını söyledi. Ancak bu parayı çok bulan Fırat Y.’nin babası Haydar Y., genç kızı güvenlik güçlerine teslim etti. Ahmet Ş. de “Sana düğün yapacağız” diyerek kızını teslim aldı.

En mutlu gününde hayatını kaybetti

Köye götürdüğü kızını döven baba, onu sonra bir odaya kilitledi. Ahmet Ş., geçen cumartesi günü, eşi, iki kızı ve oğluyla düğüne gitti. 15 yaşındaki İ.Ş., düğün sırasında eve dönerek, öldürüleceği korkusuyla kapıyı açmakta direnen ablasını ikna etti ve içeri girdi. İ.Ş., iddiaya göre Zelal’i 21 yerinden bıçaklayarak öldürdü. İ.Ş. sorgusunda ablası Zelal’i tartıştıktan sonra öldürdüğünü, anne ve babasının önceden haberleri olmadığını savundu. Otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderilen ve üç haftalık hamile olduğu tespit edilen Zelal, önceki gece toprağa verildi. Anne ve baba serbest bırakılırken, İ.Ş. tutuklandı.

 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.