Yollara kar barikatı

Yollara kar barikatı
Kötü hava koşulları tüm yurtta hükmünü sürdürüyor. Anadolu’da birçok kent kar, yağmur ve selin etkisi altında. Hakkâri’ye yılın ilk karı düştü. İzmirliler dün beyaz bir sabaha uyandı. Kar, İstanbul’u ise bugün terk ediyor
Kötü hava koşulları tüm yurtta hükmünü sürdürüyor. Anadolu’da birçok kent kar, yağmur ve selin etkisi altında. Hakkâri’ye yılın ilk karı düştü. İzmirliler dün beyaz bir sabaha uyandı. Kar, İstanbul’u ise bugün terk ediyor.
YURDUN genelinde etkili olan kar ve yağmur, karayollarını da olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle trafik kazalarının sayısı artarken, ulaşıma kapanan yollarda  araçlar  mahsur kaldı.

ORDU’nun Ulubey İlçesi Güvenyurt Köyü’nde uçuruma yuvarlanan kamyonette Nesime Turan (10) ve kardeşi Büşra Turan (6) öldü. 11 kişi yaralandı.

MALATYA’da Hanifi Yılmaz yönetimindeki otomobil dün sabah yolcu otobüsüyle çarpıştı. Otomobildeki Cumali İnce öldü. Sürücü Yılmaz yaralandı.

GÜMÜŞHANE’den Trabzon’a giden Aydın Bozdağ yönetimindeki otomobil önceki gece, Ensar Belet’in yönetimindeki kamyonla çarpıştı. Aydın Bozdağ öldü. Aynı araçta bulunan 2 kişi yaralandı.

SAMSUN’da Sinan Bahadır yönetimindeki otomobil, yoldan çıkıp önce aydınlatma direğine ardından da ağaca çarptı. Kemalettin Yaramaz ile İsa Güllü öldü, 3 kişi yaralandı.

KASTAMONU’da 462 köy yolu ulaşıma kapandı.  Bayındır Köyü’ne hasta almaya giden ambulans kar nedeniyle yolda mahsur kaldı, 3 saat sonra kurtarılabildi. Kastamonu’yu Ankara’ya bağlayan Ilgaz Geçidi’nde kar nedeniyle birçok araç yolda mahsur kaldı. 

BALIKESİR-İzmir karayolunun 36’ncı kilometresindeki Çanakçı rampalarında tipi nedeniyle mesafesi düşünce uzun araç kuyruğu oluştu. Yolun açılmasını bekleyen sürücüler bilgi verilmemesinden şikâyet etti.Manisa Spil Dağı’nda kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.

KÜTAHYA’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle yaklaşık 5 saat ulaşıma kapanan Kütahya-Afyonkarahisar karayolu, kontrollü olarak trafiğe açıldı.

DENİZLİ’de sabah erken saatlerde başlayan yoğun kar yağışı, kenti etkisi altına aldı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Denizli-Antalya karayolu ulaşıma kapandı. Damat adayı Süleyman Karışoğlu  da yolda kalınca nişanı iptal edildi

HAKKÂRİ’ye mevsimin ilk karı düştü. Sabah başlayan yağış, 1 saat sürdü.

BURSA Uludağ’da kar kalınlığı 30 santimetreyi buldu.

MUĞLA’nın Fethiye ilçesinde 25 yıl sonra ilk kez kar yağdı. 

İstanbul'da şiddetli fırtına yaraladı

İSTANBUL’u dün sabah saatlerinde etkisi altına alan kar yağışı bu sabah Avrupa Yakası, öğleden sonra ise Anadolu Yakası’nı terk edecek. Gece 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle bazı semtlerde 23 evin çatısı uçtu ve ağaçlar devrildi. Fatih’te 3 katlı Yüksek Han’ın duvarı fırtına nedeniyle çöktü. Duvarın çökmesi sonucu yoldan geçmekte olan Zeynullah Ayrılık yaralandı. Taksim Meydanı’nda çevik kuvvet noktasının yanındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait reklam panosu, şiddetli fırtına nedeniyle Yıldız Aydın’ın üstüne düşerek yaralanmasına yol açtı. 

TEM yolunda çaresizlik

ANKARA’da kar yağışının başladığı önceki akşamdan bu yana, 106 trafik kazası meydana geldi. 14 ayrı bölgede gece ve sabaha karşı tuzlama çalışması yapıldı. Ankara-Bolu TEM Otoyolu’nda kar ve kazalar nedeniyle TIR’lar yolda kaldı. Çamlıdere Mevkii’nde, yolcu otobüsünün kamyona çarpması sonucu hostes Sema Devrik öldü, 5 kişi yaralandı.

Mersin’de heyelan 2 işçi öldü

MERSİN’in Tarsus ilçesindeki heyelan 2 işçinin ölümüne yol açtı. Bölgede etkili olan aşırı yağış nedeniyle Çaltıbükü köyü yakınında yapımı süren Otluca Hidroelektrik Santralı inşaatında heyelan meydana geldi. Üzerlerine kaya parçaları düşen işçilerden Ferit Bütün ve Fetih Döner olay yerinde öldü. Ağır yaralanan Şakir Bütün, Habip İşler ve Ahmet Karataş hastanede tedaviye alındılar. 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.