Yolun karşısına geçmek istedi...

Yolun karşısına geçmek istedi...
Vatandaşlar geç geldiğini öne sürdükleri sağlık ekibine tepki gösterdi
Beyoğlu Dolapdere'deki kaza dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Kasımpaşa'dan Pangaltı istikametine ilerleyen Gürsel K'nın kullandığı 34 THZ 83 plakalı taksi, yolun karşısına geçmeye çalışan Semra Benan'a (53) çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Benan, bir süre yerde sürüklendi.

Kanlar içinde kalan ve başından ağır yaralanan Benan için hemen 112 Acil ekipleri arandı. Olay yerine çok yakın bir mesafede bulunan polis ekipleri, taksi şoförünü polis otosuna bindirerek yaşlı kadın için ambulansın gelmesini bekledi. Yaşlı kadına ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı. Bir türlü beklenen ambulans gelmeyince, bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Olay yerinde bulunan polis ekipleriyle vatandaşlar, defalarca 112'i arayarak ambulansın hızlanmasını istediler.

Bir taraftan yaşlı kadını hayatta tutmaya çalışan vatandaşlar, bir taraftan da ambulansın geleceği yöne gözlerini diktiler. Ambulans karşı şeritte görülünce, yağmur ve meraklı bakışlar yüzünden yoğunlaşan trafiği açmak için vatandaşlar da polis ekiplerine yardım ederek trafiği açmaya çalıştılar. Yerde kurtarılmayı bekleyen yaşlı kadının çok kan kaybettiğini fark eden vatandaşlar,ambulansa yarım saat önce haber verildiğini iddia ettiler.

Beklenen ambulans gelince, ilk önce tepki gösteren vatandaşlar daha sonra sağlık ekiplerine yardım ettiler. Sedyeyle ambulansa konulan yaşlı kadın, Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Taksi şoförü ise polis ekipleri tarafından gözaltına alınarak Kasımpaşa Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Bir görgü tanığı, yaşlı kadının karşıdan karşıya geçerken taksinin çarptığını ve sürüklediğini söyledi.

Evli olmadığı öğrenilen Semra Benan'ın hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.