Çorluda Final Maçı (1962)

Çorluda Final Maçı  (1962)
Çatalca Gençlik Kulübü Kaptanı Mithat Sökmen ve takımı çok iyi hazırlanmışlar final günü gelip çatmıştı.. Trakya Kupası geleneksel bir turnuvaydı ve her yıl Çorluda oynanırdı.
.Maçlar kıran kırana geçerdi.
İlk kez Çatalca Gençlik KulübüÇorluda final oynayıp ilk kupasını evine getirecekti.
Çatalca Gençlik Kulübü ilk kez resmi bir kupa kazanacaktı .
Bir gece önceden Baba Gündüz (Kılıç)''( Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşı ve Gaziantep Milletvekili Kılıç Ali’nin oğlu olan  Gündüz Kılıç, 1919 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Daha iyi bir öğrenim görmesi için verildiği Galatasaray Lisesi’nde futbolla tanışan Gündüz Kılıç önce okul takımında ardından da Galatasaray’ın genç takımında yer aldı.
Yeteneği dolayısıyla (A) takıma kadar yükselen Baba Gündüz Kılıç, kısa zamanda Galatasaray’ın önemli futbolcularından biri haline geldi. Askerlik görevi dolayısıyla Ankara’da  bulunduğu yıllarda Havagücü ve Demirspor formalarını da giyen Kılıç, askerlik hizmetini yedek subay olarak  Kasabamızda tamamladı, savaşın ardından yeniden Galatasaray’a döndü. Çatalca-da Sporun gelişmesine büyük katkılar sundu.
17 yıl aradan sonra 1948-1949 sezonunda şampiyon olan Galatasaray kadrosunda yer alan Gündüz Kılıç, 1951 yılında Berlin’de Almanya’yı 2-1 yenen kadronun oyuncuları arasında da yer aldı.
Hava toplarındaki hakimiyeti ve yıpratıcı özellikleri dolayısıyla Tank lakabıyla anılan Gündüz Kılıç, Galatasaray’da uzun yıllar oynadı ve 11 kez de milli oldu. 1952’de aktif  futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray ve Milli takımda teknik adam olarak görev alan Gündüz Kılıç bu görevde de pek çok büyük başarıya imza attı. 17 Mayıs 1980 günü hayata veda eden Gündüz Kılıç, futbolculuğunun yanı sıra lider kişiliği ve karizması dolayısıyla sadece Galatasaraylılar tarafından değil tüm spor çevreleri tarafından saygı ve sevgiyle karşılanmış ve bu yüzden de Baba lakabıyla anılmıştı.)  ve Kaptan Mithat maç ile ilgili konuşmalar yaptılar.ertesi gün çıkacakları maç ile ilgili taktikleri Baba Gündüz tek ,tek kaptana  anlattı.Takımı toplayan kaptan  maçın önemini anlatmak için   son konuşmayı Baba Gündüz’e bırakmıştı.Baba Gündüz ‘’arkadaşlar iki yerde disiplin olmazsa mağlubiyet kaçınılmaz olur,bunlar Kışla ve spor dur. Diyerek ‘’haydi herkes evlere yatmaya’’ marş,marş deyince, tüm takımın gözlerinden ışıl. ışıl coşku ve kazanma istekleri parlamış ve hep birlikte yarınki maç için  dinlenmeye çekilmişlerdi.
Sabah Çorlu-ya  Tren yolculuğu vardı.
Tüm Kasabalı Davullarla ve gırnatacı Zako’nun zafer şarkıları çalarak.Celal’li bando takımı ile Tren istasyonuna gelerek, terene bindiler
.Maça gelen seyircilerin büyük bavulları  tıka basa dolu   gelmesi Kaptan Mithat ve Baba gündüz Kılıç’ı işkillendirse de ikisi de aynı anda içlerinden  ‘’ yok ya olmaz ‘’ demişlerdi.
Tren Yolculuğu devam ederken herhangi bir sorun var mı diye kontrole giden Kaptan Mithat Sökmen gördüklerine inanamamış hemen Gündüz Kılıç’ın yanına giderek, ''Eyvah ki Eyvah! Hocam '' Tüm Takım kör kütük sarhoş deyince Gündüz Kılıç’ın sinirlerince çıkan gür sesi tün trende yankılanmıştı.Tren Çorlu’ya gelince.Teknik heyet ve kaptan Sökmen’de bir tek düşünce vardı bu final maçı kazanılacak ve kupa Çatalca’ya gidecekti.Baba Gündüzün Gür sesi ile trenden inerek Garda tek sırada iştimaya geçip ayakta zar zor durmaya çalışan takımın başları hepsinin yere inikti.Hiç biri Gündüz Kılıç’ın yüzüne bakamaya cesaret edemiyordu,utandılar.Yer yarılsa ,yerin dibine girseler daha iyiydi.
 Gündüz Kılıç ,artık Çatalca’ya gidemeyeceğini ,şimdi onlar nasıl kendisinin yüzüne bakmaya utanıyorsa, onunda kasabalı karşısında utanacağını, yerin dibine gireceğini, onlara şeref sözü verdiğini, ilk kez o kupanın Çatalca’ya getireceklerini takım adına namus sözü verdiklerini  söyleyince.Tüm takımın gözlerinden yaşlar geldi ,ne kadar kötü bir şey yaptıklarını farkederek  ayıldılar.
Kaptan Mithat Sökmen arkadaşlar ‘’bu kupa bizim’’ varmısınız? deyince .
Gar çınlamıştı’’evet’’ gözlerindeki ışıltılar takıma  tekrar gelmişti. Coşku tekrar tüm takım oyuncularının  gözlerinden ışıl ,ışıl parıldamaya başlayarak yansımaya tekrar başlamıştı .
Bu durumu gören ve parıltıyı farkeden Teknik Patron Gündüz Kılıç Haydi herkes  ‘’Çorlu Hamamına ‘’ marş, marş demiş,ve final maçını Çatalca Gençlik Kulübü uzatmalarda atılan ikinci golle 2-1 kazanarak kupayı Çatalca’ya getirmiş.Kasabalı Tren İstasyonunda Oyun havaları ile takımını karşılamış kupa Teknik Patron Gündüz Kılıç’ın elinde gururla Kasabalıya verilmiş sözler yerine getirilerek kasabalılara büyük sevinç ve onur yaşatılmıştı.
 
Çatalca Spora Kutlarım .Yeni gurubunda başarılar........
Bu yazıyı arşivden onlar için çıkardım.
Bu yazıyı okuyunca onlara  ateşleyici bir motivasyon olur işallah.
Onların başarısı hepimizin.
Teşekkürler Başkanım..
Teşekkürler Çocuklar....
Sahip çıkan Herkeze Teşekkürler.OKTAY GÜLDÜREN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.