Dünya Şampiyonları “Şiddete Hayır” dedi

Dünya Şampiyonları “Şiddete Hayır” dedi
WSF Dünya Ve Avrupa Karate Şampiyonu Kamil Üci ve İtalyan Dünya Şampiyonu Antonio Maurizio Martina türkiyede iki gün seminer verdi

İtalyan Dünya Ful kontak Şampiyonu  10 Dan ve WSF Dünya ve Avrupa Karate Şampiyonu Master Sensi Kamil Üci  yakın mücadele teknikleri ile bay bayan sporculara self defans semineri verdi.

Türkiye de ve dünyada bayanların  şiddete maruz kaldığını ifade eden Grant Master   kadınların kendilerini Gasp kapkaç ve aile içi şiddetten korumalarının çok basit teknikler ile mümkün d,  bu teknikler insan vücudunun sinir sistemine uygulana ve caydırıcı özelliği olan tekniklerdir” dedi.

Sorularımızı yanıtlayan Master Sensi Dünya Ful kontak Şampiyonu , “Türkiye de Sensei Kamil Üci bu on beş tekniğin ücretsiz eğitimini verecek büyük bir şampiyondur.  Biz master sayın Kamil Üci ile ilerleyen zamanlarda daha büyük çalışmalar yaparak , daha sağlıklı ve öz güveni yüksek bireylerin  sayılarının çoğalması için bu eğitim çalışmalarını sürdüreceğiz.

Bayanlar kendilerini hiç zorlanmadan kolaylıkla koruyabilecekler.  Bu eğitimin ardından  özellikle Bayanlar kendilerine yönelik her hangi bir saldırı karşısında korkak davranmayacağını ve karşıdaki saldırgan insan ya da insanlar ne kadar güçlü olursa olsun etkisiz hale getireceklerine inanıyoruz.  Şiddet dünyanın en büyük sorunudur. En çok şiddete maruz kalanlar ise bayanlar ve çocuklardır. Çünkü sosyal ve ekonomik sebeplerin yanı sıra  ruhen arızalı şiddete meyilli insanların sayısı her geçen gün artıyor. Toplumların dinamiğini oluşturan aile olgusu da buna paralel olarak zayıflıyor. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Sağlam vücut sahibi insanlar ruhen de daha güçlüdürler” dedi.

İtalyan Grand Master 10 Dan  seminerin ardından WSF Dünya ve Avrupa Karate Şampiyonu Kamil Üci’nin 33 yıldır ara vermeden sürdürdüğü karate çalışmaları ve elde ettiği başarılar ve  teknik bilgi birikim ve kapasitesi nedeni ile 5 dan Master Sensi Kategorisine  yükselttiğini belirti.

Grand Master  İle İki Gün İstanbul’da seminer veren WSF Dünya ve Avrupa Karate Şampiyonu Milli Sporcu Kamil Üci, üzün yıllardır karate do sanatını icra eden ve bir yaşam felsefesi  olarak gören sporculardan biriyim. Eğitimci ve müsabık sporcu olarak halen yarışmalara katılıyorum. WSF tarafından 22-23-24 Ekim tarihinde düzenlenen 7 Avrupa Karate Şampiyonası ve  World Cup ( dünya kupası) müsabakasında yine birincilik kürsüsüne ülkemin bayrağını taşıdım. Daha önceki yıllarda WSKU- WSF tarafından  Türkiye de, Gürcistan ve Arnavutluk Tiran da  düzenlenen Avrupa ve dünya şampiyonalarında  madalyalar ve kupaları ülkeme kazandırdım. Granda Master Sayın dünyanın birçok ülkesinde özellikle kadınların gasp kapkaç ve diğer şiddet olaylarına karşı kendilerini koruyabilmeleri için eğitim seminerleri vermişti.  Bir antrenör olarak bende özellikle ülkemizdeki kadına yönelik şiddetin önlenmesi için eğitim verdiğim kurumlara 20 yaş ustu bayanlara ücretsiz karate do eğitimi veriyordum. Master  Türkiye ziyaretinde iki günlük ücretsiz  bir semineri birlikte tertipledik. Verdiğimiz eğitimin kalitesi ve içeriğini seminere katılan insanlar tarafından taktir gördü. Başarılı bir çalışma oldu.  Sayın ’nın daveti üzerine Avrupa’nın bir çok ülkesinde de bu seminerleri birlikte vereceğiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.