Formunu kaybetti!

Formunu kaybetti!
Fenerbahçe'nin sezon başındaki en önemli transferlerinden biri olan Sebastian Szymanski, son haftalardaki performansıyla herkesi şaşırttı. Polonyalı orta saha oyuncusu bilindik çizgisinin çok altına düştü. Bu durumun sebebi de belli oldu

Alanyaspor ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yarışında büyük yara alan Fenerbahçe'de üzüntü hakim. Sarı lacivertlilerde elde edilemeyen galibiyet sonrasında beklentilerin en yüksek olduğu isimler mercek altına alındı. En dikkat çeken futbolcu ise Sebastian Szymanski. Polonyalı yıldız son 6 lig maçında sadece 1 asist yapabildi. Bu da 4 puan kaybına mal olan etkenler arasında yer aldı.

12 gol ve 14 asisti var
Geçen sezonu Feyenoord'da geçirdikten sonra Dinamo Moskova'dan alınan Sebastian Szymanski için kulübüne 10 milyon euro civarında bir bonservis ödenmişti. 2027 yılına kadar sözleşme imzalanan 24 yaşındaki 10 numara tüm kulvarlarda forma giydiği 38 karşılaşmada 12 gol atıp 14 de asist yaparak adını birçok takımın transfer listesine yazdırmayı başardı.

Tottenham peşinde
10 numara mevkisindeki istatistikleriyle herkesin ağzını açık bırakan ve sarı lacivertlileri sevindiren Szymanski için İngiliz devi Tottenham devreye girmiş ve 35 milyon euro vermeye hazır olduğu belirtilmişti. Feyenoordlu taraftarlar da sürecin kendi lehlerine dönmemesi nedeniyle üzüntülerini beyan eden mesajlar gönderdiler. Rotterdam'da kalması istenen Szymanski yerine Stengs'i tercih eden Hollanda temsilcisi, büyük bir balık kaçırmış oldu.

12 gol ve 14 asisti var
ezonun geneline bıkıldığında Szymanski'nin, Fred ile birlikte oynadığı maçlarda çok daha yüksek bir performans çizdiği ortaya çıktı. Polonyalı yıldız, Brezilyalı orta sahayla birlikte çıktığı 15 lig maçında 9 gol atarken 6 da asist yaptı. Fred'in olmadığı 10 maçta ise Szymanski gol atamazken sadece 3 asist yaptı. Polonyalı futbolcunun Fred'in olmadağı maçlarda daha fazla geriye gelmek zorunda kaldığı, Fred ile oynadığı maçlarda ise Brezilyalı futbolcunun yaptığı baskı ile kazanılan toplarla bulunduğunda skora hemen etki ettiği görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.