GS - FB maçın ayrıntıları

GS - FB maçın ayrıntıları
Galatasaray Fenerbahçe maçı ile bu hafta derbi heyecanı yaşanacak. Ertelenen Galatasaray Fenerbahçe maçının ne zaman oynanacağı taraftarlar tarafından merak ediliyordu. Fenerbahçe şampiyonluk yolunda sıkıntılı günler geçirirken, Galatasaray'da puan k
 Galatasaray Fenerbahçe maçı ile bu akşam Süper Lig puan durumunu etkileyecek bir erteleme karşılaşması oynanacak. Galatasaray Fenerbahçe maçı bu akşam nefes kesecek bir mücadeleye sahne olacak. Maça artık saatler kaldı. Peki Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak? Ayrıca Galatasaray Fenerbahçe derbisi öncesinde bir dizi önem alındı. İşte alınan önemler
Ligde şampiyonluk mücadelesi veren ve 28. hafta maçında Torku Konyaspor'a deplasmanda 2-1 yenilerek ağır yara alan Fenerbahçe, haftalar öncesinden şampiyonluk yarışından kopan ve liderin 26 puan gerisinde kalan Galatasaray’a konuk olacak. Her iki takım da son hazırlıklarını bugün tamamlayarak akşam kampa girecek ve bu akşamki maç saatini beklemeye başlayacak. Türk Telekom Arena’da oynanacak olan karşılaşma öncesi ev sahibi Galatasaray 40 puanla altıncı sırada bulunurken, Fenerbahçe 60 puanla ikinci sırada yer alıyor.

383. KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEKLER
1909 tarihinde oynanan maçla başlayan tarihi rekabette takımlar 383. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasındaki tarihi rekabette bugüne kadar oynanan 382 resmi ve özel karşılaşmanın 150’sinden Fenerbahçe galip ayrılırken, 126 maçın galibi Galatasaray oldu. 106 karşılaşma da beraberlikle tamamlandı. Sarı lacivertiler bu süreçte rakip kaleye 506 gol atarken, sarı kırmızılılar bunlara 456 gol ile cevap verdi.

SÜPER LİG'DE 118. RANDEVU
Galatasaray ve Fenerbahçe Süper Lig maçları baz alındığında ise 118’inci kez karşı karşıya gelecek. Daha önce yapılan 117 maçın 48’ini Fenerbahçe kazanırken 33 maçı Galatasaray önde bitirdi. İki takım arasındaki 36 karşılaşma da beraberlikle tamamlandı. Süper Lig maçlarındaki rekabete bakıldığında Galatasaray, Fenerbahçe kalesine 116 gol gönderirken, sarı lacivertliler bu gollere 151 golle cevap verdi.

EN ÇOK GÖRÜLEN SKOR 1-0
İki takım arasında bugüne kadar oynanan maçlar arasında en çok görülen skor 1-0 olarak tarihlere geçerken, bu maçların 32’sini Galatasaray, 40'ını ise Fenerbahçe kazandı. Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan maçlarda en farklı skorlar ise 12 Şubat 1911'de oynanan ve Galatasaray'ın 7-0 kazandığı maçta elde edilmişti. Fenerbahçe ise rakibine karşı en farklı galibiyeti 6 Kasım 2002'de, 6-0'lık skorla almıştı.

GALATASARAY ÜÇ SEZONDUR EVİNDE KAYBETMİYOR
Galatasaray kendi evinde son üç sezonda oynadığı derbi maçlarda hiç puan kaybetmedi. İki maçı 2-1 kazanan sarı kırmızılılar bir maçtan da sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Galatasaray Türk Telekom Arena'da en son 22 Nisan 2012’deki lig maçını 2-1 kaybetmişti. İki takım arasında 25 Ekim 2015’te Ülker Stadı’nda oynanan son karşılaşma ise 1-1 beraberlikle tamamlanmıştı. Fenerbahçe bu maçta Diego Ribas ile öne geçerken Galatasaray Olcan Adın ile beraberliği sağlamıştı.

KARŞILAŞMANIN HAKEMİ YİNE METE KALKAVAN
Merkez Hakem Kurulu, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında bu akşam akşam saat 19.30’da başlayacak olan karşılaşmada erteleme maçında olduğu gibi Mete Kalkavan'ı görevlendirdi. Kalkavan’ın yardımcılıklarını yine 26. hafta erteleme maçında görevlendirilen Aleks Taşçıoğlu ve Esat Bayraktar yapacak. Ev sahibi Galatasaray Mete Kalkavan ile çıktığı 7 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik 1 de yenilgi alırken, Fenerbahçe, Kalkavan’ın yönettiği 9 karşılaşmadan 5’inde sahadan galip olarak ayrıldı. Sarı lacivertliler Kalkavan'ın yönettiği diğer maçların 2'sinde sahadan mağlup ayrılırken, 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Kalkavan’ın yönettiği maçlarda her iki takım birer kez kırmızı kart görürken, rakipleri Mete Kalkavan’dan iki defa kırmızı kart görmüştü.

Mete Kalkavan’ın derbi karnesine bakıldığında ise, daha önce 2015 yılında Beşiktaş-Galatasaray, 2013 yılında ise Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerini yöneten Kalkavan’ın idare ettiği iki maçı da Beşiktaş kazanmıştı. Galatasaray geçen sezon şampiyon olarak şampiyonluk sayısını 20’ye çıkararak dördüncü yıldızı takarken Fenerbahçe’nin 19 şampiyonluğu bulunuyor.

Galatasaray Fenerbahçe derbi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Galatasaray Fenerbahçe maçı 13 Nisan Çarşamba günü saat 19:30'da başlayacak. Mete Kalkavan'ın yöneteceği mücadele Lig TV kanalından canlı olarak yayınlanacak

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI ÖNCESİ GÜVENLİK ALARMI!
TT Arena'da yıl boyunca otopark kartı sahipleri ise maça arabaları ile giriş yapabilecek. Taraftarlar, TT Arena'nın otoparkına arabalarını bırakıp derbiyi tribünde izleyebilecek.

Derbi öncesi TT Arena etrafında da güvenlik seviyesi en üst düzeyde olacak. Taraftarlar stada giriş yapmadan önce bir çok arama noktasından geçecek. Passolig'i olmayan futbolseverler kesinlikle TT Arena'ya yaklaştırılmayacak.

Trafiğe çıkacak İstanbullular'ı yakından ilgilendiren uygulamalar şöyle:

1-) Seyrantepe-Sanayi metrosu saat 14.30 ile 21.00 arasında çalışmayacak. Taraftarlar bir önceki istasyon olan Sanayi Mahallesi'nde inip İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüslerle Seyrantepe Metro İstasyonu'na ulaşabilecek. Metro istasyonu ile stat arasındaki yaya geçiş tüneli ise açık olacaktır.

2-) Stat kapısı taraftarlar için saat 16.00'da açılacak. Otopark kartı olan araçlar kontrol noktalarında kartlarını göstermek suretiyle stada giriş yapılabilecektir.

3-) Seyrantepe Metro Kavşağı-Ayazağa istikametine inen köprü giriş ve çıkışları maçın başlama saatinden 4 saat önce araç trafiğine kapatılacak.

4-) TEM kuzey yan yoldan Ankara yönüne ve bölgede bulunan kat otoparkına dönüşler de maçın başlamasından 4 saat önce araç trafiğine kapatılacak.

5-) Stada inen yan yol, maç başlamadan 2 saat öncesi ile maç bitiminden 1 saat sonrasına kadar trafiğe kapalı olacak.

İSTATİSTİKLER
İki ezeli rakip, Süper Lig'deki 118. randevusuna çıkacak. Daha önceki 117 maçta Fenerbahçe 48, Galatasaray 33 kez galip geldi; 36 maç ise berabere bitti. Galatasaray'ın ev sahipliğinde oynanan derbilerde ise sarı kırmızılıların 23-14 üstünlüğü bulunuyor İki takım arasındaki son sekiz lig maçında ev sahibi takım kaybetmedi.2011-12 sezonunun başından bu yana oynanan 11 derbide denge var: Galatasaray ve Fenerbahçe dörder kez kazanırken üç maç berabere bitti. Galatasaray, evinde oynadığı son üç Fenerbahçe derbisini kazandı. Sarı kırmızılılar, lig tarihinde yalnızca bir defa evinde üst üste dört Fenerbahçe derbisi kazandı; ki o da Galatasaray'ın iç sahada oynadığı ilk dört derbiydi.Arena'da oynanan altı derbinin dördünü Galatasaray, ikisini Fenerbahçe kazandı. Arena'da oynanan altı derbinin beşinde karşılıklı gol atıldı.

İki takım arasındaki maçlarda atılan son altı golün dördü ceza sahası dışından geldi. İki takım arasındaki maçlarda atılan son altı golün beşi 80. dakika ve sonrasında geldi. Wesley Sneijder, Arena'da oynadığı iki Fenerbahçe derbisinde üç gol attı.Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye attığı son dört golde de Sneijder'in katkısı var. Selçuk İnan, Galatasaray formasıyla Fenerbahçe'ye karşı ligde oynadığı beş iç saha maçında iki gol attı. Selçuk'un tüm kupalarda Galatasaray formasıyla Fenerbahçe'ye 14 maçta üç golü var. Hasan Ali Kaldırım, Fenerbahçe formasıyla Galatasaray'a karşı oynadığı üç lig maçında bir gol atıp bir de asist yaptı (ikisini de Arena'daki maçlarda kaydetti). Hasan Ali'nin lig kariyerinde sadece iki golü var. Son iki derbi kırmızı kartsız geçti, ancak öncesindeki altı maçın beşinde en az bir kırmızı kart çıkmıştı. İki takım arasındaki son 10 maçın hiçbirinde bir takım ikiden fazla gol bulamadı. Son beş maçın dördünde iki veya daha az gol oldu. Son beş maçın üçünde karşılıklı gol atılmadı.Galatasaray, bu sezon ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye karşı oynadığı iki maçtan bir puan çıkartabildi. Sarı kırmızılılar, en son 2010-11 sezonunda oynadığı ilk üç derbiden galibiyet çıkartamamıştı.

Fenerbahçe, bu sezon oynadığı üç derbiden dört puan çıkarttı. Fenerbahçe, 2004-05'ten bu yana dört derbi sonucunda beşten az puan çıkarttığı bir sezon olmadı. Fenerbahçe, 2011-12 sezonundan bu yana deplasmanlarda oynadığı 11 derbinin yedisini kaybetti.Galatasaray, 22 Nisan 2012'den bu yana Arena'da derbi kaybetmiyor: Bu dönemde Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı oynadığı yedi maçın altısını kazandı (1B). Galatasaray, Arena'da oynadığı 12 derbinin dokuzunu kazandı.Galatasaray, ligdeki son üç maçını kazanamadı. son yedi maçının da birini kazanabildi. Ligde Fenerbahçe'nin ardından halen devam eden en uzun iç saha yenilmezlik serisi Galatasaray'a ait. Ancak Galatasaray, iç sahada oynadığı son üç maçın birini kazanabildi. Fenerbahçe ligde beş maçtır yenilmiyor. bu maçların son dördünde gol yemedi. Bu, 2009-10 sezonundaki dokuz maçlık (hükmen Osmanlıspor maçı hariç) seriden bu yana Fenerbahçe'nin en iyi temiz sayfa serisi.

Fenerbahçe kritik virajda - Süper Lig'de son iki maçında birer beraberlik ve yenilgi yaşayarak şampiyonluk yarışında puanlar yitiren sarı-lacivertliler, yarın Galatasaray'la yapacağı derbide 3 puan arayacak

Spor Toto Süper Lig'de son iki haftada birer beraberlik ve yenilgi yaşayan Fenerbahçe, yarın Galatasaray ile kritik bir maça çıkacak. Sarı-lacivertliler, güvenlik gerekçesiyle 26. haftadan ertelenen derbide Türk Telekom Arena'da sarı-kırmızılılara konuk olacak. Süper Lig'de 27. haftada Osmanlıspor'la golsüz berabere kalıp 28. haftada Torku Konyaspor'a deplasmanda 2-1 yenilen Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı şampiyonluk yarışında önemli kayıplar yaşadı. Fenerbahçe, Türk Telekom Arena'dan puan çıkaramazsa 2015-2016 sezonunun son 6 maçı öncesi, 66 puanlı lider Beşiktaş'ın 6 puan gerisine düşecek. 

Van Persie takıma döndü 
Fenerbahçe'de geçen hafta antrenmanlara katılmayan ve bu nedenle Konya'ya götürülmeyen Hollandalı oyuncu Robin van Persie, derbide forma giyebilecek. Teknik direktör Pereira'nın, takımla çalışmalara başlayan tecrübeli futbolcuyu derbide Jose Fernandao'nun yerine ilk 11'de sahaya sürmesi bekleniyor. Kalede Volkan Demirel'e şans tanıyacak Portekizli teknik adam, savunmanın sağında Gökhan Gönül'e, stoperde ise Bruno Alves ile Simon Kjaer'e forma verecek. Son iki haftada sol bekte Hasan Ali Kaldırım'ı oynatan Pereira, derbide Caner Erkin'i ilk 11'de sahaya sürebilir. Ön liberoda Mehmet Topal ile Josef de Souza ikilisini bozmayı düşünmeyen Pereira'nın kanatlarda ise Volkan Şen ile Alper Potuk'u oynatması bekleniyor. Forvet arkasında da Diego Ribas formaya yakın. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları süren Raul Meireles ile Lazar Markovic derbide forma giyemeyecek. Fenerbahçe'nin Galatasaray karşısındaki muhtemel ilk 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kjaer, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Diego, Van Persie. 

Gol atmakta zorlanıyor 
Fenerbahçe, son 3 lig maçında gol yollarında zorlandı. Sarı-lacivertliler, birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi yaşadığı son üç maçta sadece 2 gol atabildi. Kadıköy'de 25. haftada Kayserispor'u Van Persie'nin golüyle 1-0 yenen sarı-lacivertliler, 27. haftada evindeki Osmanlıspor maçını 0-0 tamamladı. 28. haftada Torku Konyaspor deplasmanında Fernandao ile bir gol bulan Fenerbahçe, sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. 

2 futbolcu ceza sınırında 
Fenerbahçe'de derbi öncesi iki futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-lacivertli takımda üçer sarı kartları bulunan kaleci Volkan Demirel ve Diego Ribas, Galatasaray derbisinde de sarı kart görürse, hafta sonu yapılacak Mersin İdmanyurdu maçında forma giyemeyecek.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.