HAYDİ BRE PEHLİVAN!!!

HAYDİ BRE PEHLİVAN!!!
Kabakça’da ünlü organizatör ve Milli Güreşçi Ramazan Taş’ın organizatörlüğünde gerçekleştirilen 2.Kabakça Yağlı Pehlivan Güreşleri Gökhan Arıcı’nın şampiyonluğuyla noktalandı.
 Finalde Sezgin Yüksel’i mağlup eden Arıcı organizasyonun başpehlivanı oldu. Kabakça halkının yoğun bir ilgi gösterdiği yağlı güreşlerde Türkiye’nin yağlı güreş tarihine imza atan güreşçiler katıldı. Başta Ahmet Taşçı olmak üzere Gökhan Arıcı, Sezgin Yüksel, Ahmet Yavuz, Reşat Turgut, Güngör Ekin, Murat Aydoğdu ve Ziya Ünlü gibi isimler meydana çıkarak başpehlivan olmak için yarıştı. Hepsi birbirinden ünlü olan güreşçilerin nefesleri kesen 1.Tur, yarı final ve final maçları büyük bir dikkatle takip edildi.
AĞALIK AYHAN TURAN’A KALDI
Kabakça Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Gökhan Arıcı ile Sezgin Yüksel arasında oynanan final maçından önce ağalık için açık arttırma yapıldı. Açık arttırma büyük bir çekişmeye sahne olurken ihaleyi alan ünlü müteahhit ve iş adamı Ayhan Turan Kabakça Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ağası oldu. Bir çok ünlü rakibi arasından ihaleyi alan Turan tarihe geçti.
PROTOKOLDEN YOĞUN İLGİ
Başta Çatalca’nın çiçeği burnunda Kaymakamı Nevzat Taşdan olmak üzere Çatalca Belediye Başkanı Yardımcısı Ufuk Akın, Çatalca Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Tüf ekçi, İl Genel Meclis Üyesi Taşgan Uysal, Süleyman Bozdemir, Cengiz Aydın, Gökay Güner’in yanı sıra Silivri Güreş Ağası Gürcan Albayrak, Akalanspor Kulüp Başkanı ve Akalan Köyü Muhtarı Halil Akgeyik, İhsaniyespor Kulüp Başkanı ve İhsaniye Köyü Muhtarı Mustafa Çakıltaş, Kabakçaspor Kulüp Başkanı ve Kabakça Köyü Muhtarı Nadir Koyuncu, TES-İŞ 2 Nolu Mali Şube Sekreteri Yaşar Akarsu, Eğitim Şube Sekreteri Adem Aşıkkutlu
Çatalca İSKİ Şube Müdürü Aslan Şahin gibi isimler katılırken halkın da yoğun ilgisi gözlendi. Başından sonuna kadar büyük bir dikkatle takip edilen organizasyonu şampiyon olarak kapatan Gökhan Arıcı’ya iş adamları tarafından da çeşitli para ödülleri verildi.
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU
x------- ---------
--------- --------
KAVAKLISPOR: 4 AKÖRENSPOR: 0
Stat: Silivri
Hakemler: Emre Gümüş 8, H. Kenan Çelik 8, Y. Emre Akbulut 8
Akörenspor: Serhan 4, Samet 5, Yıldıray 5, Hüseyin 5, Salim 6, Ali 6, Tugay 5 (83’ Ercan 3), Niyazi 5, Ercan 5, Ünal 4, Deniz 4 (49’ Tolga 4)
Kavaklıspor: Kadir 7, Fatih 7, Semih 6, Uğur 8, Nazif 7, Aydın 7, Taner 7 (82’ İbrahim 5), Yalçın 6, Mustafa 7 (71’ Ufuk 7), Ümit 9, Murat 5 (49’ Hakan 6)
Goller: 4’ Mustafa, 32’ Aydın, 74’ Yalçın, 81’ Uğur (Kavaklı)
----- -----------
 
 
 
 
SİLİVRİ’DEN GÖVDE GÖSTERİSİ: 5-2
 
Süper Amatör Küme 5.Grupta sezonun açılış maçında Silivrispor, sahasında ağırladığı Kağıthanespor’u adeta gole boğdu: 5-2.
 
Geçtiğimiz sezonun aynı grupta yer alan iki takımının 3 puan mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Silivrispor olurken galibiyeti getiren golleri 17. ve 28. dakikalarda Ali Yavuz, 24. dakikada Oğuz, 49. dakikada Cankat, 79. dakikada da Metin attı. 4. dakikada Yusuf’un golüyle maçın henüz başında 1-0 öne geçen Kağıthanespor için bu gol pek hayırlı olmadı. 5-2 Silivrispor’un üstünlüğü ile kapanan maçta konuk takımın diğer golünü ise 84. dakikada Selçuk’tan geldi.
Maçın daha 4. dakikasında Silivri kalesinin sağ kanadından bir serbest atışı kazanan Kağıthanespor bu atışın ardından oluşan karambolde Yusuf’un golüyle deplasmanda 1-0 öne geçti. İlk dakikalarda yediği erken golün şokunu çabuk atlatan Silivrispor 17. dakikada tecrübeli gol ayağı Ali Yavuz ile durumu eşitledi: 1-1. 25. dakikada genç Oğuz mükemmel bir vuruşla durumu Silivri lehine çevirdi: 2-1. 28. dakikada Ali Yavuz tecrübesini gösterdi ve Kağıthane ağlarını havalandırdı: 3-1. Müsabakanın ilk yarısı bu skorla bitti. İkinci yarıya ilk yarıdaki dizilişi ile çıkan Silivrispor 49. dakikada Cankat ile farkın açılmasını sağladı: 4-1. 79. dakikada Metin Silivri adına durumu 5-1’e getirdi. Müsabakanın 84. dakikasında Kağıthane takımı penaltı atışı kazandı. Kazanılan penaltı atışını Selçuk kullandı: 5-2.  Silivrispor aldığı bu farklı galibiyetle lige iyi bir başlangıç yaparken Kağıthanespor da evine puansız dönmek zorunda kaldı.
Süper Amatör Ligin ilk maçı olması sebebiyle Silivri Stadı tıklım tıklım doldu. Kağıthane karşısındaki müsabakayı Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkan Yardımcılarından Yılmaz Kandemir, Silivri Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Özdemir, Tepecikspor Kulübü Başkanı Temel Eyüpoğlu, Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivrispor yönetim kurulu üyeleri, Kağıthanespor Kulübü Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte takip etti.
----- ------
SİLİVRİ- KAĞITHANE: 5-2
Stat: Silivri
Hakemler: Mustafa Erol 9, H. Kenan Çelik 9, Y. Emre Akbulut 9
Silivrispor: Murat 8, Sonat 8, Fatih 9, Özgür 8, Serkan 8, Volkan 8 (81’ Okan 7), Metin 9, Yunus 8, Ali Yavuz 9 (71’ Feyyaz 7), Cankat 8, Oğuz 8 (71’ Yıldıray 7)
Kağıthanespor: Şükrü 7, Aydın 6, Cengiz 6, Yusuf 6, Ozan 5 (79’ Fatih 5), Uğurcan 6, Sinan 6 (84’ Canberk 5), Erhan 6, Volkan 5, Cenk 6, Selçuk 6
Goller: 4’ Yusuf ve 84’ Selçuk (Kağıthane), 17’ ve 28’ Ali Yavuz, 24’ Oğuz, 49 Cankat,79’ Metin (Silivri)
Haber ve fotoğraflar: ENGİN AKIN
------ -------------
GAZİTEPE ‘DESTAN’ YAZDI: 1-2
 
Amatör 1.Küme 1.Grupta oynanan açılış maçında Gazitepe, Esenyurtspor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek sezona iyi bir başlangıç yaptı. Gazitepe Teknik Direktörü Rasim Destanoğlu ikinci yarıdaki usta taktikleriyle rakibin işini bitiren isim oldu.
 
İlk yarıda rakibine oranla ev sahibi olmanın da avantajıyla taraftarlarının önünde daha etkili bir oyun ortaya koyan Esenyurtspor bunu skora yansıtamadı. 18. dakikada Tunay’ın penaltı golüyle 1-0 öne geçen konuk Gazitepespor 21. dakikada Yunus’un penaltı golüne engel olamayınca devre karşılıklı atılan penaltı golleriyle 1-1 kapandı.
Karşılaşmanın ikinci yarısı ile birlikte maça denge gelmeye başladı. Gazitepespor savunmada iyi kapanarak kontrataklarla rakip kaleye etkili gitti. Esenyurtspor ise kapanan rakibini açmakta ve organize olmakta zorlandı. Savunmada çok dikkatli olan Gazitepe tecrübeli ayağı Murat’la sonuca gitti. Maçın 73. dakikasında klas bir golle skoru 2-1 yapan tecrübeli futbolcu maçın skorunu ilan etti. Esenyurtspor’un kalan dakikalardaki çabaları sonucu değiştirmeye yetmezken Gazitepe Teknik Direktörü Rasim Destanoğlu da kenardan takıma talimatlar yağdırarak oyunu kenarlara yaymalarını, Esenyurtspor’u geniş alanda oynamaya zorlamalarını istedi. Destanoğlu’nun son dakikalardaki akıllı taktikleri oyunun 2-1’e kilitlenmesine ve 3 puanın Gazitepe’de kalmasına neden oldu.
 
Stat: Esenyurt
Esenyurtspor: Ali, Muhammet (Deniz), Erkan, Özgür, Yunus, Okan (Erhan), Ömer, Akın, Mustafa, Erkan Sural, Mücahit (Çetin)
Gazitepespor: Sertaç, Taner, Murat, Eşref, Özal, Oğuz, Özgür, Cumhur, Ertan, Tunay, Aykut (46’Tugay)
Goller: 18’Tunay (Pen), 73’Murat (Gazitepe), 21’Yunus (Pen) (Esenyurtspor)
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU
----- --------------
 
Y.ESENYURT, BAĞCILAR’I UZATTI: 3-2
 
Süper Amatör Küme ekiplerinden Yeşilesenyurtspor, sezonun ilk maçında sahasında Bağcılarspor’u ağırlarken sahadan uzatma dakikalarında bulduğu golle3-2 galip ayrılan taraf oldu.
 
Sezonun açılış maçı tam anlamıyla kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Kemik seslerinin adeta havada uçuştuğu, müthiş bir mücadelenin yaşandığı karşılaşmada 3 puan iki takım arasında gidip geldi. Taraftarların da büyük bir ilgi gösterdiği karşılaşmaya iki takım da kontrollü bir futbolla ve savunma güvenliğini ön plana alarak başladı. Oyunun ilk bölümünde etkili kontrataklar geliştiren Bağcılarspor ataklarında savunmanın önünde tek başına devleşen Levent oyunu tutan isim oldu. Maçın henüz başında İbrahim’in 30 metreden kaleciyi geçerek üst direkten oyun alanına dönen top ise Y.Esenyurt adına tam bir kırılma dakikası oldu. Rakibi önünde ilk yarı boyunca topa daha çok sahip olan Y.Esenyurtspor ilk yarının son 15 dakikasında maça ağırlığını iyice koyarak arka arkaya goller bulmaya başladı. 30. dakikada Ramazan’ın, 42. dakikada da K.Hasan’ın golleriyle soyunma odasına 2-0 önde giden ev sahibi ekip soyunma odasına önemli bir avantajla gitti.
Maçın ikinci yarısında bütün riskleri alarak gol için daha arzulu ve atak bir oyun ortaya koyan Bağcılarspor rakibini adeta yarısahasına hapsetti. Önemli bir skor avantajına sahip olan Y.Esenyurtspor ise daha defansif bir futbol sergileyerek galibiyeti korumaya çalıştı. İlk yarıdaki görüntünün tersine ikinci yarıda Bağcılar atak, Y.Esenyurtspor ise kontratak bir düşünce ile mücadele etti. Maçın 61. dakikasında ikinci sarı karttan atılan Kadir, Y.Esenyurtspor’un iyice kapanmasına, Bağcılarspor’un ise iyice yüklenmesine neden oldu. Bir kişi eksikle skoru korumaya çalışan Y.Esenyurtspor 75. ve 77. dakikalarda Samet’in attığı gollere engel olamayınca Esenyurt Stadı’nda durum bir anda 2-2 oldu. Maçın son dakikalarında iki takım da müthiş bir mücadele ortaya koydu. Herkes maçın bu skorla biteceğini zannederken 90+3. dakikada sahneye çıkan Mustafa Y.Esenyurt adına maçın skorunu belirledi. Bağcılarsporlu futbolcuların ve kenar yönetiminin Mustafa’nın golüne uzun süre ofsayt diye itiraz ettikleri öğrenildi.
 
Stat: Esenyurt Belediye
Yeşilesenyurtspor: Eren, Gökay, Kadir, Murat, Levent, Sezer, Hasan Alihanoğlu, Sevgin, Ramazan, Hasan Yılmaz, İbrahim
Bağcılarspor: Haldun, Aydın, Samet, Yalçın, İlhan, Bektaş, Ömer, Danyal, Ferhat, İbrahim, Okan
Kırmızı kart: 61’Kadir (Y.Esenyurtspor)
Goller: 30’Ramazan, 42’Hasan Alihanoğlu, 75’ ve 77’Samet, 90+3’Mustafa
Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU
-------- -------------
 
BATIKÖY SERVET BULDU: 1-0
 
Amatör 1.Küme 1.Grup ekiplerinden Batıköyspor ile Muratbey kozlarını Tepecik Stadı’nda paylaştı. İlk yarısı golsüz biten maç denk kuvvetlerin mücadelesine sahne oldu. Rakibine oranla daha tecrübeli bir kadroya sahip olan Batıköyspor 60.dakikada Servet’in attığı golle 3 puana ulaştı. Muratbey yenilmesine rağmen mücadelesiyle göz doldurdu.
------ ---------
BATIKÖY- MURATBEY: 1-0
Stat: Tepecik
Batıköyspor: N.Çağatay, Özkan, Tarık, Süleyman, Yasin, Erkan, Y.Bakan, Servet, İ.Olcay, Serdar, Ozan
Muratbeyspor: Can, Fatih, Mutlu, Evren, Erhan, Turan, Bilal, Necati, Yunus, Resul, Muhammet
Gol: 60’Servet (Batıköyspor)
Haberi yarın
--------- -------------
KESTANELİK ‘YİĞİT’LENDİ: 2-1
 
Amatör 1.Küme 1.Grupta açılış maçında Kestanelik, Çiftlikköyspor’u Yiğit’in 24. ve 41. dakikalarda attığı gollerle 2-1 mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yaptı. Çatalca Stadı’nda oynanan maç büyük bir çekişmeye sahne olurken Çiftlikköy de yenilmesine rağmen ilerleyen haftalar için umut verdi. Maçın 7. dakikasında Göksel’in attığı golle 1-0 öne geçen Çiftlikköy yenilgiden kurtulamadı. Çiftlikköyspor’da Gökhan ve Ufuk oynadıkları futbolla Kestanelik defansına zor anlar yaşatırken sahadan 2-1 galip ayrılan Kestanelikspor’da Hamit, Yiğit ve Emre sergiledikleri futbolla takıma galibiyeti getiren isimlerin başında geldi.
------- --------
KESTANELİK- ÇİFTLİKKÖY: 1-2
Stat: Çatalca
Kestanelikspor: İbrahim, Turgay, Recai, Ferhat, Emre, Anıl (41’Volkan), Yiğit, Seçkin, Cihan, Hamit, Müjdat (62’Sezgin)
Çiftlikköyspor: Umut, Yusuf (29’Erdem), Hüseyin, Mustafa, Yusuf, Eray, Ufuk, İbrahim, Gökhan, Ufuk, Göksel
Goller: 7’Göksel (Çiftlikköy), 24’ ve 41’Yiğit (Kestanelik)
Haberi yarın
------- ------------
1.AMATÖR TOPLU SONUÇLAR
1.Grup
Batıköy- Muratbey: 1-0
Kestanelik- Çiftlikköy: 2-1
Güzelce- S.Mimarsinan: 2-1
Akören- Kavaklı: 0-4
Celaliye Bay
3.Grup
H.R.Paşa- Kale: 5-1
Yüce- İzzetpaşa: 1-1
İ.Demir- İst. Artvin: 2-1
Kemerburgaz- Es. Tokat: 0-0
İ.Bafra- Damla: 2-6
5.Grup
Ç.T.Ümit- Sefaköy: 2-1
Fatih Vatan Ls.- K.K.Bekir Mevlana: 2-2
B.P.Teknik- Ceylan: 0-3 (H)
İgdaş- Altınova: 1-7
İ.Bulancak- Alemdar:2-0
7.Grup
Piyalepaşa- Fişek: 1-1
Mahmutbey- Sütlüce: 0-0
Akatlar- Tozkoparan: 0-3
Selvi- Cerrahpaşa: 1-0
İncirli Bay
9.Grup
M.Ş.Paşa- S.Kartal: 2-2
T.B.Kültür- Beştelsiz: 1-2
Güneşli- Cfs Bağcılar: 0-1
E.Şahin- Ç.G.Birliği: 0-1
Kuruçeşme Bay
11.Grup
Çelik- Şirinevler: 1-3
Yeşilköy- Kuştepe: 0-2
Taksim- Araphan:
B.G.Gücü- Nişantaşı: 0-5
Güngören Bay
13.Grup
Yakacık- F.Tepe D.Pınar: 1-1
İ.Site- Gülsuyu: 1-0
P.Doğan- Adalar: 2-1
Esenkent- Kartalgücü: 2-2
Bostancı- Altınordu: 1-1
15.Grup
V.Tayfun- Tokatköy: 6-0
Koşuyolu- İçerenköy İ.Y.: 0-4
Çavuşbaşı- Kurtköy: 1-2
Hilal- Gümüşsuyu: 2-1
Yeldeğirmeni- Alemdağ: 4-4
Hazırlayan: İskender Kordu
------ ------
 
------ -----------
SÜPER AMATÖR TOPLU SONUÇLAR
1.Grup
Haliç- Albayrak: 2-0
Ö.K.Ahmet- Esenler: 2-3
İdealtepe- Fenerköy: 1-2
Ayazağa- Okmeydanı: 0-1
Kaynarca- Sultanbeyli: Yarın
Dikilitaş Bay
3.Grup
Özfatih- K.Ok: 5-1
Y.Esenyurt- Bağcılar: 3-2
A.Doğuş- Göktürk: 3-0 (H)
Levent- Bulvar: 3-0
Ortaçeşme- Arnavutköy: 1-1
Zara Ekinli Bay
5.Grup
Yenibosna- Gazi Mah.: 2-2
Vefa- Bakırköy: 3-0
Yonca- B.Çekmece: 0-3
Silivri- Kağıthane: 5-2
Yıldırımbosna- Erok: 4-2
Selimiye Bay
7.Grup
İ.Sinop- Ortaköy: 2-0
Merter- Çakmak: 0-3
Kadırga- B.P.Tuna: 0-3
Z.Yıldız- Alibey: 0-0
Çıksalın- Çeliktepe: 2-1
Hazırlayan: İskender KORDU
Değerli katkılarından dolayı sayın Yaşar UĞUR’a sonsuz teşekkürler.
------ -------
 
TURAN YILMAZ’DAN ŞOK İSTİFA!
 
M.K.Paşaspor’da şok istifa. Teknik direktör Turan Yılmaz ligin başlamasına saatler kala görevinden istifa etti.
 
Yılmaz’ın lisansların ligin ilk hafta oynayacakları maça yetişmemesi nedeniyle yönetime kızarak istifa ettiği ve geri adım atmayacağı öğrenildi. 
---- ------
K.ÇEKMECE’YE KURŞUN YÖNETİM!
 
Bölgesel Amatör Lig takımlarından K.Çekmecespor dün yaptığı olağanüstü genel kurulla Ahmet Kurşun’u yeniden başkan seçti. Yeni yönetim tüzük değişikliği ile birlikte 24 kişiye çıktı. Büyük bir katılımın olduğu kongrede Ahmet Kurşun gövde gösterisi yaptı.
 
K.Çekmece Kulüp Binasında gerçekleşen genel kurula H.İbrahim Hacıosmanoğlu divan başkanlığı yaparken katipliklerine de oy birliği ile Zeytinburnuspor eski kulüp başkanlarından Mustafa Günaydın ve İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı M.Sait Yücel getirildi. Açılış, yoklamanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda tüzük değişikliğine de gidilerek bundan böyle yönetimlerin 2 yerine 3 yıllığına göreve gelmeleri, yönetim kurulu üye sayısının da 24’e çıkarılması oy çokluğuyla kabul edildi. Tüzük değişikliğinin ardından hem yönetim kurulu faaliyet raporu hem de denetleme kurulu raporu oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra geçilen seçim bölümünde tek liste Ahmet Kurşun’dan geldi. Genel kurulda başka liste çıkmayınca oybirliği ile alınan karar sonrasında oylama açık oylama esasına göre yapılarak tamamlandı. 300 genel kurul üyesinden 126 genel kurul üyesinin katılımı ile gerçekleştirilen genel kurul sonrası bir teşekkür konuşması yapan Ahmet Kurşun, “Bu bir gönül işidir. Bunun karşılığında başarı olunca mutlu oluyorsunuz. Bugünden itibaren birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekir. K.Çekmece büyük bir camiadır. Bundan böyle de büyük kalmaya devam edecektir. El birliği içerisinde elele vererek K.Çekmecespor’u en iyi yere taşıyacağız. Bu uzun ve ince yolda bugüne kadar bizleri yalnız bırakmayan başta yönetim kurulu üyeleri olmak üzere, kongre üyelerimize, camiaya, taraftarlara ve basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” İfadesi kullandı. Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU
----- ---------
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.